Farebná multifunkcia s laserovou tlačou do malej kancelárie. Presne tam bude model SL-C480W spĺňať všetky požiadavky pri tlači, kopírovaní a digitalizácii dokumentov. Jeho hlavnou výhodou je pripojenie na Wi-Fi (aj podpora Wi-Fi Direct) a na prvotnú inštaláciu vôbec nepotrebujete USB kábel ani byť expertom na počítačovú sieť.

Stačí zariadenie zapnúť a spustiť inštalačného sprievodcu, ktorý je dostupný prostredníctvom stránok výrobcu. Vyberiete si typ pripojenia (Wi-Fi, Ethernet alebo USB) a o zvyšok sa nemusíte starať. Ideálne je využiť pripojenie cez bezdrôtovú sieť. Zariadenie sa samé napojí na Wi-Fi, na ktorú máte pripojený počítač a potom môžete tlačiť bezdrôtovo. Silnou stránkou je podpora NFC, no najmä fakt, že tento spôsob pripojenia smartfónu ku zariadeniu naozaj funguje. Na veku plochého skenera je NFC značka, ktorá pripojí telefón k zariadeniu. Prvotný pokus o pripojenie bude pravdepodobne aj u vás automaticky presmerovaný na Google Play za účelom stiahnutia aplikácie Samsung Mobile Print.

c480w_014_right-cassette-open_cream-white_vyd2016_7_nowat

Možnosti zariadenia

MFP má plochý skener, je teda vhodný na skenovanie menších dávok dokumentov. Vo výbave nie je automatický duplex. Na obojstrannú tlač budete musieť s papierom manipulovať ručne, dá sa to jednoducho. Skenovať sa dá do sieťového úložiska ako aj priamo na flash disk. USB port je na tele zariadenia. Po zapojení flash disku sa na displeji ukáže aj veľkosť voľného miesta. Zároveň sa dá z vymeniteľnej jednotky tlačiť.

Ovládací panel je prispôsobený na ovládanie bez počítača. Tomu odpovedajú dve samostatné tlačidlá na farebné a ČB kopírovanie/skenovanie alebo DirectUSB na aktivovanie pripojeného flash disku. Jedinú výhradu máme k stavovým diódam pod displejom. Ten je nepodsvietený a LED diódy sú príliš oslepujúce. Zvykli sme ich zakrývať prstom pri nastavovaní zariadenia, aby sme videli na displej. Upozorňujeme zároveň, že zariadenie nemá ručný podávač. Vystačiť musíte so vstupným zásobníkom na 150 listov.

c480w_012_develop-out_cream-white_vyd2016_7_nowat

Funkcie navyše

Nie je to len rozlíšenie 1200 × 1200 dpi pri tlači alebo 4800 × 4800 dpi pri skenovaní. Sú to aj ďalšie funkcie, ktoré robia z tohto modelu viac než len bežné MFP na kancelársky stôl. Rýchle pripojenie cez Wi-Fi aj pre úplného začiatočníka sme už spomenuli. Ďalej je to úsporný chod zariadenia s automatickým uspávaním a prebúdzaním aj pri bezdrôtovej tlači. Zároveň ide o jedno z najtichších zariadení tohto typu.

c480w_007_cassette-open_cream-white_vyd2016_7_nowat

Samsung je známy svojím Eco driverom. Jeho možnosti nechýbajú ani tu a premietli sa do súpravy funkcií na šetrenie toneru. Práve to je výhodné pri tlači webových stránok alebo rôznych dokumentov, u ktorých nepočítate s dlhou životnosťou. Odstránia sa tak pre daný výtlačok nepotrebné obrázky. Farebné tonery majú výťažnosť do 1000 strán, čierny do 1500.

c480w_004_right-60-angle_cream-white_vyd2016_7_nowat

Verdikt

Toto multifunkčné zariadenie podporuje tlač až do rýchlosti tlače do 18 str./min. v ČB režime a do 4 str./min. vo farebnom. Zariadenie teda nekonkuruje úplne najrýchlejším strojom. Prichádza však s konceptom priestorovo úsporného a tichého zariadenia a hlavnou výhodou tlače cez Wi-Fi. Zároveň má efektívny Eco režim a špeciálnu technológiu Rendering Engine for Clean Page na vytvorenie ostrých okrajov textov a úpravy ostrosti obrázkov.

Hodnotenie:
+ sieťové možnosti tlače cez Wi-Fi B/G/N, jednoduchá inštalácia, kvalita výtlačkov, Eco režim, tichý chod
– žiadne podstatné

Cena: 219,90 EUR
Cena tlače: ČB 3,3 centa, farebne: 12,90 centa
Zapožičal: Samsung Slovensko

Tento článok vyšiel aj v tlačenom septembrovom vydaní TOUCHIT č. 7/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvednené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.