Predstavenie nových iPhonov sa blíži, malo by k nemu dôjsť začiatkom septembra.

Samsung a Apple sú síce na poli mobilných zariadení súperi, v prípade komponentov pre smartfóny sú však v partnerskom vzťahu. Samsung je jeden z dodávateľov OLED displejov pre Apple a podľa kórejského média Thelec.comzačal s masovou výrobou týchto zobrazovacích panelov pre nadchádzajúci rad iPhone 15, ktorý príde sa trh v septembri.

Okrem Samsungu budú ďalšími dvomi dodávateľmi OLED displejov spoločnosti LG Display a BOE. Prvý menovaný výrobca má dodávať displeje pre oba modely iPhone 15 Pro a druhý zase pre základný model a verziu Plus.

V súvislosti s displejmi v nových iPhonoch však viaceré zdroje hovoria o výrobných problémoch. Rad iPhone 15 má mať totiž tenšie rámiky okolo displejov, čo vraj spôsobuje ťažkosti pri osadzovaní obrazoviek do tela telefónov. Problémy s tým majú práve LG a BOE, pričom druhá uvedená firma vraj musela z tohto dôvodu prenechať časť objednávok Samsungu.

Ten je podľa citovaného zdroja zatiaľ jediným dodávateľom displejov, ktorý už má od Apple plne schválenú masovú výrobu. LG má údajne zatiaľ predbežne schválenú produkciu pre iPhone 15 Pro, ale pre väčší iPhone 15 Pro Max k tomu vraj dôjde až o mesiac či dva. BOE ešte na akékoľvek schválenie iba čaká.

V každom prípade tak zo situácie ťaží Samsung, ktorý by mal v aktuálnom roku dodať Apple viac displejov ako sa pôvodne očakávalo. Zatiaľ však nie je jasné, či sa spomínané problémy s displejmi od LG a BOE prejavia v nedostatku iPhonov 15 na trhu.

Zdroj: Thelec.com, ilustračné foto

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.