Podľa kórejského portálu ET News, ďalší skladateľný smartfón by sa nemal vôbec podobať na Galaxy Fold.

V skutočnosti sa bude od neho vo veľa smeroch odlišovať. Najväčším rozdielom bude práve jeho konštrukcia a spôsob otvárania. ET News informuje, že nová generácia pripravovaného skladateľného zariadenia si stále zachová obrazovku na vnútornej strane, ale prinesie so sebou aj klasickú „véčkovú“ konštrukciu telefónov z obdobia okolo roku 2005.

Smartfón by mal obsahovať veľký 6.7-palcový displej, ktorý sa bude otvárať po osi X, teda rovnako ako koncept pripravovaného smartfónu RAZR od spoločnosti Motorola. Zdroj uvádza, že vonkajší sekundárny displej bude oproti RAZR o poznanie menší. Mal by dosahovať iba 1-palec. Svoj účel splní, ak by sa využíval iba na zobrazovanie notifikácií, ikon alebo krátkych správ.

Samsung nie je v segmente moderných véčkových smartfónov žiadnym nováčikom. Pre kórejský a čínsky trh spoločnosť už dávnejšie pripravila extrémne drahé smartfóny s „véčkovou “ konštrukciou, ibaže tie nemali flexibilný displej. Posledným smartfónom modelového radu je W2019, ktorý bol predstavený minulý rok v novembri. Jeho cena bola stanovená na 2700 dolárov. Pri cenách skladateľných smarfónov od Huawei alebo Samsungu je takmer nemožné, aby pripravovaný skladateľný smartfón dosiahol tak vysokú predajnú cenu.

Samsung nezačal novú éru skladateľných zariadení najšťastnejšie, práve kvôli konštrukčným chybám Galaxy Fold. Dátum druhého predstavenia Galaxy Fold nie je stále potvrdený a existuje pomerne veľké množstvo protichodných informácií, takže pokojne sa môže stať, že na tento smartfón si počkáme ešte „nejaký ten piatok„.

Skladateľný smartfón s “véčkovou” konštrukciou je pritom plánovaný na rok 2020, takže dúfame, že dovtedy stihne spoločnosť Samsung uvoľniť aj prepracovaný a kvalitný Galaxy Fold.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy Fold je vraj pripravený na svoj druhý príchod

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.