Koncept vo videu vyzerá veľkolepo.

Znovuzrodenie tohto legendárneho telefónu je pár týždňov pomerne horúcou témou. Motorola RAZR patrí medzi najpopulárnejšie telefóny histórie a veríme, že jej čas opäť prichádza a tento rok ju uvidíme vstať z popola dejín.

Minulý mesiac sme mohli vidieť patentové schémy pravdepodobného nástupcu pôvodného RAZR. Niekoľko dizajnérov už svoje predstavy premietli do videí a konceptov, pričom tentokrát sa nám Motorola RAZR 2019, odkrýva v ďalšom koncepčnom videu a ukazuje vo svojej celej kráse.

Spot je plný otvárania a zatvárania smartfónu, pričom je odhalený aj pravdepodobný spôsob fungovania otváracieho mechanizmu, nad ktorým sa bude nachádzať flexibilný displej. Tvorca videa, Waqar Khan, dokonca prezrádza aj svoju predstavu o farebných prevedeniach, ako aj používateľskom rozhraní. V ňom ukazuje aj riešenie notifikácií na vonkajšom displeji.

Na druhej strane je tento koncept pomerne futuristický a nie sme si tak istí, či v tejto podobe je momentálne smartfón aj uskutočniteľný. Za všetko môže flexibilný displej, ktorý má vo videu takmer nulový polomer ohýbania. Pokiaľ by bol vývoj displejov už v tomto štádiu, vôbec by sme neboli proti jeho nasadeniu, iba nateraz to vyzerá skutočne, ako zo sci-fi filmu.

Pokiaľ sa má RAZR naozaj predstaviť už v tomto roku, tak za cenu približne 1500 dolárov sa budeme musieť zmieriť s aspoň malou medzerou medzi zloženými polovičkami displeja, alebo v podobe z videa, sa RAZR ešte tento rok nepredstaví. Kebyže áno, tak klobúk dole.

Zdroj: YouTube

Prečítajte si aj:

Motorola oživuje legendu: RAZR sa predstaví ako smartfón s ohybným displejom (doplnené)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.