Vďaka nim budú tieto telefóny lacnejšie.

Okrem toho sa budú vyznačovať aj modernejším dizajnom, keďže nebudú mať žiadne rámiky. Tento pokrok spoločnosť Samsung dosiahla novou metódou laminovania flexibilných OLED displejov, čo v konečnom dôsledku spoločnosti umožní vyrábať tenšie skladacie telefóny s moderným bezrámikovým dizajnom. Čerešničkou na torte je aj celkové zlacnenie výroby týchto flexibilných displejov.

Samsung pri výrobe používa technológiu “podobnú atramentovej tlače, ktorá strieka transparentné lepidlo” namiesto toho, aby sa muselo vkladať viacero vrstiev transparentnej lepiacej pásky. Nový proces je tak oveľa rýchlejší a aj takmer desaťkrát lacnejší.

Zdá sa, že spoločnosť Samsung už vyriešila problémy spojené s metódou atramentovej tlače, ktorá spôsobovala stekanie materiálu v mieste záhybu. Okrem tohto základného problému flexibilných displejov, Samsung novou metódou vyriešil aj problémy s výrezmi, ktoré sú vďaka novej výrobnej metóde oveľa presnejšie vykrojené.

Zdroj: TOUCHIT

Hoci medzi popredných dodávateľom tlačových technológií je spoločnosť 3M America, Samsung v tomto prípade dal prednosť konkurenčným riešeniam, ktoré sú lacnejšie. Nová snaha spoločnosti Samsung tak vedie k zvýšenej produkcii skladacích telefónov, ktoré budú modernejšie a cenovo dostupnejšie. 

Zdá sa tak, že kórejská spoločnosť robí všetko pre to, aby v oblasti skladacích telefónov prevalcovala konkurenciu. Všetko bude teraz závisieť od úspešnosti testovacej fázy.

Že by sme sa lacnejších skladacích telefónov série Galaxy A nakoniec dočkali o niečo skôr?

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.