„Súkromná zložka“ (Secure Folder) bola jednou z veľmi zaujímavých a užitočných funkcií určených pôvodne výhradne pre neslávne známy model Galaxy Note 7. Po upgrade vlajkových lodí Galaxy S7 a S7 Edge na Android 7.0 Nougat by mala byť dostupná aj pre ne.

Už podľa názvu je zrejmé, aké využitie nám tzv. Súkromná zložka prinesie. Jej cieľom je zabezpečenie vašich dokumentov, multimédií i aplikácií, ktoré by z rôznych dôvodov nemali byť prístupné pre iných používateľov. Na vstup do nej bude vyžadovať autentifikáciu a to buď odtlačkom prsta, alebo heslom (pri modeli Note 7 to mohol byť navyše sken dúhovky). Výhodou ,v porovnaní s inými podobne zameranými, voľne dostupnými aplikáciami tretích strán je, že Secure Folder nechráni len multimédiá či vaše dokumenty, ale vie fungovať aj ako akýsi vnorený „systém v systéme“. To znamená, že okrem rôznych aplikácií si do ňho môžete umiestniť napríklad aj e-mailový účet, ktorého prítomnosť má byť pred ostatnými utajená a môžete tak komunikovať s maximálnym súkromím.

Riešenie má byť plne integrované do nástupcu TouchWiz, čiže prostredia „Samsung Experience“, čo je vlastná nadstavba Samsungu pre nugátový Android. Secure Folder by mal byť dostupný na stiahnutie priamo z oficiálneho obchodu s aplikáciami Samsung Apps po aktualizácii modelov S7 a S7 Edge na Android 7.0. Tá by pre ne mala byť  sprístupnená už začiatkom budúceho roka.

Zdroj: Sammobile