O jednu duplicitu menej.

Bežným problémom dnešných smartfónov je, že obsahujú zbytočne veľa predinštalovaných a/alebo zbytočných aplikácií. Stretnete sa s tým u všetkých výrobcov a výnimkou nie je ani Samsung. Ten si je tejto situácie vedomý a snaží sa ju postupne zlepšovať.

Dôkazom je oznam o zrušení aplikácie Samsung Video Library, ktorú si možno niektorí používatelia nájdu vo svojom Samsung telefóne. Pokiaľ nie, dostupná je na stiahnutie z obchodu Galaxy Store. Jej význam je však diskutabilný, nakoľko rovnakú funkcionalitu a množstvo ďalších nástrojov navyše ponúka aj systémová aplikácia Galéria.

Ako upozornil portál sammobile, Samsung prestane podporovať a aktualizovať aplikáciu Samsung Video Library od 1. januára 2024. Po tomto dátume síce bude fungovať, avšak iba na zariadeniach, ktoré spĺňajú požiadavky:

  • operačný systém Android 6 až Android 13
  • Galaxy S5 až do Galaxy S23
  • Galaxy Note 4 až do Galaxy Note 20
  • Všetky modely radu Galaxy Z, A a M

V praxi to znamená, že keď váš Samsung smartfón dostane aktualizáciu na One UI 6.0 so systémom Android 14, aplikácia Samsung Video Library sa stane nefunkčnou. Ako som však spomenul v článku, nie je za čím smútiť. Stačí používať predinštalovanú aplikáciu Galéria, ktorá je lepšia.

Zdroj: sammobile

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit