Fanúšik spoločnosti Apple má teraz vo svojej zbierke prepotené sandále jej zakladateľa.

Od založenia spoločnosti Apple bolo v správaní Steva Jobsa badať určité prvky, ktoré z nej pomohli vytvoriť kult. Takto sa to javí aspoň pri „pohľade z vonka„. Na druhej strane je pri niektorých skalných fanúšikoch spoločnosti Apple vidieť mimoriadny zápal pre všetko, čo začína na písmeno “i”.

Hoci je realita pravdepodobne celkom iná, a žiadny kult najskôr ani neexistuje, nájde sa zopár jedincov, ktorí sú ochotní zaplatiť za veci spojené so spoločnosťou Apple veľmi vysoké čiastky. Pokým existuje niekoľko skutočne hodnotných technologických zberateľských kúskov, tak nájdu sa aj také, ktoré pre zberateľov majú celkom iný rozmer. 

Sandále Steva JobsaZdroj: AndroidAuthority

Dôkazom sú aj pred pár dňami vydražené sandále (alebo šľapky) Birkenstock Steva Jobsa, za ktoré počas uplynulého víkendu zaplatil anonymný kupec 218 750 dolárov. Stalo sa tak v rámci aukcie Icons & Idols: Rock ‚N‘ Roll Auction, ktorú viedol aukčný dom Julien’s Auction House.

Jedna z fotografií ukazuje tieto sandála priamo na nohách spoluzakladateľ spoločnosti Apple (hore), pričom ďalšia séria fotografií ukazujú ich stav v čase aukcie (nižšie). Pre porovnanie, podobné sandále sa u nás predávajú za cenu približne 20 eur pri “neznačkovom modeli”. Pokiaľ však chcete nosiť aspoň značku sandálov, akú obľuboval Steve Jobs, tak sandále Birkenstock sú bežne dostupné aj na Slovensku za cenu približne 80 eur.

Aukčný dom uviedol, že Jobsove sandále zachránil Mark Sheff, ktorý je bývalým správcom Jobsovho domu. Sheff vraj sandále vybral z koša počas jedného z upratovaní Jobsovho domu.

Aukčný dom nemal pri sandáloch Steva Jobsa veľké očakávania. Predpokladal, že sa predajú za cenu približne 60 000 dolárov. Cena viac ako 200 000 dolárov musela byť pre aukčný dom príjemným prekvapením. Víťaz aukcie spolu so sandálmi získal aj NFT s ich 360-stupňovým zobrazením.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.