Týmto videom vzdáva Apple poctu spoluzakladateľovi spoločnosti a z historického hľadiska najvýznamnejšej osobe v rámci jej rozvoja a napredovania.

Steve Jobs je meno, ktoré pozná každý človek, ktorý sa čo i len trošku zaujíma o technológie. Bol spoluzakladateľom spoločnosti Apple a zároveň jej najvýznamnejšou a najvýraznejšou osobou, ktorá dostala jablčnú spoločnosť na správnu vlnu, ktorá pretrváva dodnes, aj keď pod iným vedením.

Tento rok je to už celá dekáda od úmrtia (5.10.2011) tejto ikonickej osobnosti, v rámci čoho bolo na YouTube spoločnosti Apple pridané video, ktoré zachytáva najvýznamnejšie momenty a úspechy Steva Jobsa.

„Steve Jobs veril, že ľudia s vášňou môžu zmeniť svet k lepšiemu. Zamestnancov a kolegov vyzýval, aby svet nevideli takým, akým je, ale aký by mohol byť. Mnohým ľuďom tak pomohol vidieť v ich osobnosti rovnaký potenciál, aký mal on sám.“

Video má necelé 3 minúty a je skutočne pútavé, občas pri ňom naskakujú až zimomriavky. Steve Jobs bol veľkou osobnosťou, dokázal myslieť inak a svoje vízie takmer vždy pretavil do reality. Samozrejme, bola to aj celkom kontroverzná osoba, na ktorú ma každý svoj názor.

Vo videu sú zachytené významné udalosti ako napr. predstavenie prvého počítača Macintosh v roku 1984, iMacu G3 v roku 1998, iPodu v roku 2001, iPhonu prvej generácie v roku 2007 a pod. Toto video je oslavou jeho života a mimoriadnej vízie, ktorú dokázal uskutočniť.

Zdroj: YouTube / 9to5mac

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE