SanDisk je známy produkciou špecifických pamäťových médií s extra veľkými kapacitami, čo potvrdzuje aj jeden z najnovších prírastkov.

SanDisk Ultra Dual Drive Luxe USB-C je miniatúrny USB kľúč s maximálnou kapacitou až 1TB, čo vôbec nie je málo (pamätáte sa na dobu, keď bol 16GB USB kľúč frajerinou?). Okrem toho sa tento model vyrába aj v 32, 64, 128, 256 a 512GB verzii. Kapacita je dôležitá, ale spracovanie musí tiež zaujať. Tento model sa vyznačuje aj prémiovým a precíznym spracovaním – celé telo je z kovu.

V názve sa spomína „Dual“, čo v tomto prípade znamená, že na jednej strane kľúčenky je USB-C konektor (Gen. 3.1) a na tej druhej klasický USB-A konektor (Gen. 3.1). Vďaka tejto kombinácii ide o výborné zariadenie na zálohu dát zo smartfónu alebo tabletu, ktoré môžete mať neustále po ruke. Samozrejme, spôsob použitia je na používateľovi. Ešte dodajme, že rýchlosť čítania sa pohybuje na úrovni 150MB/s. Rýchlosť zápisu je o niečo nižšia a mení sa podľa kapacity (zaplnenia disku). Ak budeme toto zariadenie testovať, tak rýchlosti zápisu/čítania určite overíme v praxi.

Ak chcete tento „USB kľúč“ používať v kombinácii s mobilným zariadením, tak majte na pamäti, že je potrebné, aby malo dané zariadenie USB-C konektor s podporou OTG (On-The-Go). Ak neviete, či vaše zariadenie OTG podporuje, tak si to môžete overiť – TU.

Zdroj: SanDisk

Prečítajte si aj:

Recenzia SanDisk Extreme Portable SSD 1TB: Super výkonný externý SSD disk

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE