SAP pravidelne organizuje obrovskú konferenciu, na ktorej ukazuje svoje nástroje určené pre podnikový sektor. Tento rok sa konala v americkom Orlande a neskôr pre Európu v Barcelone.

Christian Klein, SAP

Na európskej časti konferencie mala aktívne vystúpenie aj skupina špecialistov zo Slovenska. Ako povedal CEO SAP, Christian Klein umelá inteligencia bude integrovaná do kľúčových nástrojov ako je RISE with SAP, SAP S/4 HANA a pod. aby všestranne pomáhala podnikom pri ich činnosti.

Umelá inteligencia napr. dopredu rozpozná, že váš partner nebude schopný vám zaplatiť faktúru načas a na tento fakt sa môžete dopredu pripraviť. Rovnako umelá inteligencia vytvorí otázky pre záujemcov o zamestnanie aj na základe analýzy odovzdaných životopisov a údajov na sociálnych sieťach tak, aby ste vedeli využiť ich talent naplno. Rovnako vám vyhľadá partnerov pre váš biznis, aby ste mohli nájsť dodávateľov ale aj spotrebiteľov primárne z obrovského zoznamu používateľov systému SAP.

SAP má pritom pre integráciu umelej inteligencie podporu dôležitých hráčov v tejto oblasti. Podstatným je v tomto prípade Microsoft ako najväčší investor do firmy OpenAI a celkovo ChatGPT. Rovnako mal SAP na SAPPHIRE aj zástupcov Google Could, aby bolo jasné, že integrácia cloudu do podnikových riešení je už nevyhnutnosťou.

Z konferencie SAPPHIRE sme pripravili aj redakčné video, v ktorom sa dozviete aj odpovede na otázky špecifické pre slovenský trh.

Zdroje: vlastné, SAP

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.