Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť SAP, globálny líder v oblasti podnikových IT, predstavila nové nástroje, aktualizácie a služby, ktoré uľahčia život vývojárom bez ohľadu na úroveň ich zručností alebo pracovné zameranie. Patria medzi ne nástroje, ktoré nevyžadujú alebo takmer nevyžadujú programovanie, bezplatná úroveň SAP Cloud Platform, exkluzívne a bezplatné príležitosti vzdelávania a ďalšie aktualizácie SAP Business Technology Platform. Spoločnosť to oznámila na svojej konferencii SAP TechEd, ktorá sa konal online od 8. do 10. decembra 2020.

Rozšírenie prostredníctvom automatizácie procesov a nástrojov bez programovania

SAP Cloud Platform Extension Suite dáva vývojárom do rúk nástroje na tvorbu a rozširovanie obchodných aplikácií, procesov a inovácií prostredníctvom klikov alebo počítačového kódu. Najnovšie vylepšenie teraz pridáva tri doplnkové a integrované nástroje na automatizáciu procesov, ktoré sú určené pre rôzne úrovne zručností a scenáre automatizácie:

  • SAP Cloud Platform Workflow Management umožňuje vývojárom a biznisovým expertom získať end-to-end prehľad a konfigurovať či automatizovať podnikové pracovné postupy pomocou prístupu, ktorý si nevyžaduje takmer žiadne programovanie. Ponúka nové balíčky s preddefinovaným obsahom a integráciu s riešeniami Qualtrics Experience Management, pričom prepája prevádzkové a skúsenostné dáta.
  • SAP Ruum umožňuje biznisovým používateľom, ktorí neovládajú programovanie, vytvárať procesy na ich oddeleniach rádovo v hodinách namiesto dní a týždňov. Do beta programu SAP Ruum sa už zapojilo približne 50 zákazníkov a partnerov SAP. „S pomocou Ruumu sme boli schopní namodelovať procesy za hodinu bez toho, aby sme potrebovali zdĺhavý projekt a zdroje z nášho ústredného tímu,“ povedal James Fogarty, analytik obchodných operácií nórskeho výrobcu nábytku Ekornes Ltd.
  • SAP Intelligent Robotic Process Automation (RPA) 2.0 cieli na všetkých vývojárov, ktorí chcú s pomocou softvérových botov automatizovať opakujúce sa manuálne úlohy. SAP Intelligent RPA obsahuje predpripravené šablóny botov, od januára 2021 bude jeho limitovaná edícia súčasťou každého predplatného SAP S/4HANA Cloud.

Bezplatná úroveň SAP Cloud Platform

Spoločnosť SAP v roku 2021 ponúkne vývojárom aj bezplatnú úroveň SAP Cloud Platform, riešenia na integráciu a rozšírenie SAP Business Technology Platform. Pod jedným účtom sprístupní vzdelávanie, vývoj a implementáciu integrácií a rozšírení. Možno ju využívať neobmedzený čas. Používateľom umožní presun projektov do produkcie bez potreby prerábať obsah. Ako medzikrok k bezplatnej úrovni SAP nedávno rozšíril svoju súčasnú ponuku skúšobnej verzie SAP Cloud Platform z troch na 12 mesiacov. „SAP Business Technology Platform je pre našich zákazníkov kľúčová pri integrácii a rozšírení ich SAP aplikácií a pre rozvoj ich budúceho biznisu,“ povedal Juergen Mueller, Chief Technology Officer a člen predstavenstva SAP.

Od dát k hodnote: Rozhodujte sa s istotou a načas

On-premise inštalácie SAP HANA teraz možno rozšíriť so SAP HANA Cloud na hybridné dátové riešenie a vysporiadať sa tak s obrovským nárastom objemu a rozmanitosti dát. Používateľom tento krok ponúka jednotný prístupový bod naprieč SAP zdrojmi i zdrojmi mimo SAP. Zjednodušuje tak dátové prostredie zákazníka znižuje replikácie či nepresnosti a zvyšuje bezpečnosť a compliance.

SAP Data Warehouse Cloud zjednocuje dátové funkcie SAP HANA s analytickými možnosťami SAP Analytics Cloud. Jeho nový Data Flow Builder s jednoduchým použitím umožňuje používateľom integrovať a kombinovať štruktúrované i pološtruktúrované dáta zo zdrojov SAP i mimo nich. Rozširujúca sa knižnica obsahu pre SAP Data Warehouse obsahuje predpripravený obsah od finančnej analytiky, utility cez automobilový priemysel až po maloobchod s cieľom ušetriť zákazníkom čas a námahu pri modelovaní ich dát.

Aktualizované možnosti integrácie

A ešte na krátko späť k SAP Business Technology Platform. Tá uľahčuje zdieľanie dát naprieč SAP aplikáciami pomocou SAP One Domain Model – spoločného dátového modelu pre všetky biznisové objekty- ktorá teraz podporuje aj prvé biznis objekty pre end-to-end proces Recruit-to-Retire. Biznis objekty pre ďalšie procesy ešte pribudnú. Vývojári sa k nim dostanú cez beta ponuku SAP Graph alebo SAP API Business Hub.

SAP API Business Hub teraz vďaka prepracovanej používateľskej skúsenosti architektom a expertom uľahčuje identifikáciu relevantného integračného obsahu, ako sú API a eventy, integračné balíčky a používateľská dokumentácia. Táto aktualizácia bude k dispozícii ako beta ku koncu roka 2020.

Účastníci SAP TechEd získali bezplatný prístup k TechEd edícii SAP Learning Hub. Ponúka možnosti ako vylepšiť zručnosti v SAP Business Technology Platform a ďalšie kurzy a získať globálne certifikáty SAP. Účastníci môžu okrem toho využiť aj špeciálnu zlacnenú ponuku SAP Global Certification.

Pre viac informácií navštívte SAP News Center. Sledujte SAP na Twitter @sapnews

Značky: