Spoločnosť SAP predstavila prelomovú ponuku, ktorá naštartuje prerod jej zákazníkov, na inteligentné podniky. RISE with SAP im umožní v každej fáze digitálnej transformácie úplne nový spôsob, ako prebudovať svoje procesy a dosiahnuť lepšie výsledky v biznise. A to bez vysokých vstupných investícií. Uvádzané šetrenie celkových nákladov na vlastníctvo je okolo 20 %.

Video si môžete pozrieť aj na YouTube.

RISE with SAP

Hovoríme o službe RISE with SAP. Na on-line podujatí vystúpil CEO spoločnosti SAP Christian Klein a hostia, ako bol CEO Microsoft Satya Nadella či predstavitelia firiem Siemens a LIVEKINDLY. Nemecký koncern SAP tým demonštroval spojenie so silnými firmami vo svojom odbore.

CEO SAP a Microsoft, Zdroj: SAP

CEO SAP, Christian Klein a CEO Microsoft, Satya Nadella, Zdroj: SAP

Centralizácia na spoľahlivý cloud

RISE with SAP sa poskytuje na báze predplatného na úrovni zmluvy o poskytovaných službách (SLA), ďalej o prevádzke a podpore počas celej doby platnosti zmluvy. Základom je cloudová infraštruktúra SAP S/4HANA Cloud a služby po úroveň softvér ako servis. Podstatné pritom je,  že zahŕňa aj cloudové služby tretích strán, napríklad od firiem Microsoft alebo Amazon Web Services. SAP túto novú ponuku nazýva aj Transformácia ako služba.

Štruktúra RISE with SAP, Zdroj: SAP

Štruktúra RISE with SAP, Zdroj: SAP

Jednotná ponuka, jeden kontakt

RISE with SAP je teda jednotná ponuka, ktorá otvára firmám rôznych veľkostí cestu k modernému inteligentnému podniku a to bez ohľadu na ich štartovaciu pozíciu alebo zložitosť. SAP svojím zákazníkom, teda firmám, pomôže transformovať ich biznis, pričom poskytne oveľa viac ako len technickú migráciu do cloudu. Pre firmu bude dôležité to, že existovať bude len jediná strana, zodpovedná za dohodu o úrovni SLA, prevádzke a podpore. V prípade problému sa predstaviteľ zákazníka obráti na jediný kontakt, ktorý jeho problém vyrieši a nebude musieť kontaktovať iné osoby.

Prezentácia RISE wirh SAP, Zdroj: SAP

Prezentácia RISE with SAP, Zdroj: SAP

Čo umožní RISE with SAP?

SAP spolu so svojim partnerským ekosystémom v rámci služby RISE with SAP ponúknu:

  • Prebudovanie biznisových procesov
    • Prebehne analýza na obchodnom modeli SAP. Opäť je dôležité, že SAP má skúsenosti s viac ako 400-tisíc zákazníkmi v 25 odvetviach a dokáže teda analyzovať firmy rôznych veľkostí a rôzneho zamerania. Firmy môžu po nasadení priebežne analyzovať výkon nových biznisových procesov, porovnávať ich so štandardmi vo svojom odvetví a prispôsobovať ich novým požiadavkám a nárokom.
  • Umožnenie technickej migrácie
    • Nástroje a služby SAP vrátane ponuky robustného ekosystému budú základom pre technickú stránku migrácie. Ich súčasťou sú automatizované služby, ktoré pomôžu rýchlo prejsť na nové riešenia
    • Cloudová infraštruktúra podľa výberu zákazníka beží napr. v dátovom centre SAP alebo je sa môže zákazník rozhodnúť pre tretiu stranu.
  • Budovanie inteligentného podniku
    • SAP Business Technology Platform vytvorí jednu sémantickú vrstvu naprieč celým podnikom a poskytuje tak tzv. holistickú biznisovú transformáciu. Znamená to, že rieši všetky procesy v podniku a udrží tzv. čisté jadro.
      • Dá sa ďalej jednoducho doplniť, rozšíriť alebo integrovať  s ďalšími riešeniami od SAP, partnerov a tretích strán
      • Pristupuje k viac ako 2200 API (Application Programming Interface), aby zabezpečila integráciu so systémami SAP
      • Naviguje a plánuje naprieč celým podnikom v reálnom čase a vďaka spomenutej jedinej sémantickej vrstve dát poskytuje dáta vysokej kvality pre analytiku, plánovanie a scenáre umelej inteligencie.
      • Ponúka možnosti na rozširovanie riešení SAP s minimom programovania, inteligentnú RPA (Robotic Process Automation) na podporu automatizácie a workflow služieb a priebežnú zmenu procesov.
    • Súčasťou SAP S/4HANA Cloud sú umelá inteligencia, RPA a pokročilá analytika
    • SAP Business Technology Platform poskytuje jednotný prístup k jednej z najväčších obchodných sietí sveta. Umožňuje tak firmám manažovať celý dodávateľský reťazec a rýchlo reagovať na meniace sa podmienky na trhu.
Technologická platforma RISE with SAP, Zdroj: SAP

Technologická platforma RISE with SAP, Zdroj: SAP

K téme RISE with SAP sme oslovili aj slovenské zastúpenie SAP a novú ponuku tejto firmy špeciálne v našich podmienkach rozoberieme v samostatnom článku.

Viac o biznis nástrojoch SAP

SAP pomôže vývojárom novými nástrojmi a ďalej rozširuje SAP Business Technology Platform

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.