Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť SAP oznámila ďalšie vylepšenie funkcií strojového učenia v rámci svojho portfólia SAP Leonardo. Globálny líder v oblasti podnikového IT predstavil aj inovácie platformy SAP Cloud Platform, ktoré umožnia firmám stať sa inteligentným podnikom. Partneri SAP navyše budú mať príležitosť zapojiť sa do inovačného programu so svojimi aplikáciami, využívajúcimi funkcionality SAP S/4HANA Cloud. Všetky tieto novinky zazneli počas konferencie SAP TechEd, ktorá sa konala od 23. do 25. októbra v Barcelone.

„Vďaka inteligentnej robotickej automatizácii procesov (RPA) budú naši zákazníci schopní dosiahnuť vysokú úroveň automatizácie, ktorá je potrebná pri budovaní inteligentného podniku,“ povedal Jürgen Müller, šéf inovácií SAP. „Strojové učenie tu preberá úlohu mozgu, ktorý riadi výnimky a vedie RPA botov pri vykonávaní želaných procesov,“ dodal. Inteligentná RPA zvýši efektivitu podniku a uľahčí zvládanie drahej, manuálnej a opakujúcej sa práce.

Progres SAP Leonardo Machine Learning stojí aj na vylepšenej službe SAP Conversational AI, ktorá pre firmy zjednoduší vývoj sofistikovaných botov. „Rozšírenie umožní automatizovať zákaznícku podporu s pomocou chatbotov,“ vysvetľuje Müller.

SAP Leonardo prinesie nové možnosti strojového učenia a analytiky

SAP okrem toho pokračuje v investíciách do funkcií a nových služieb, ktoré využívajú strojové učenie. Do konca roka sú v pláne:

  • rozpoznanie textu v obraze – možno využiť napríklad pri čítaní produktových označení a mien značiek,
  • prispôsobiteľná segmentácia obrázkov – trénovateľná funkcia, ktorá umožní klasifikáciu obrázkov na úrovni pixelov, detekciu a rozpoznanie objektov ako napríklad balení tovaru či módnych doplnkov,
  • prispôsobiteľná extrakcia textu – trénovateľná funkcia, ktorá odhalí jemné vzory v texte, čo dovolí párovanie podobných dokumentov,
  • konverzia textu na reč v cloude od Google,
  • konverzia reči na text od Google, obe ako súčasť partnerstva SAP a Google.

Nové služby pre inteligentný podnikanie

SAP okrem toho predstavil na TechEd inovácie, ktoré zákazníkom umožnia jednoduchšie prepojiť ich dodávateľský a odberateľský reťazec, pomôžu im vyhovieť novým bezpečnostným reguláciám a opatreniam na ochranu súkromia a poskytnú exkluzívne cloudové prostredie pre ich kritické aplikácie.

„SAP prichádza s inteligentným podnikaním a úplne tak mení hodnotu, ktorú môžu zákazníci získať z podnikového softvéru. Dáva im viditeľnosť, zameranie a agilitu, ktorú potrebujú, aby prežili v časoch zrýchlených zmien,“ povedal Björn Goerke, prezident SAP Cloud Platform a CTO, SAP.

Spoločnosť sprístupní integračného poradcu pre SAP Cloud Platform, založeného na umelej inteligencii a strojovom učení, ako aj nové scenáre pre služby Cloud Integration Automation a SAP Cloud Platform Open Connectors. Balík SAP Cloud Platform Integration Suite umožní zákazníkom jednoducho prepojiť SAP biznis procesy s viac ako 150 riešeniami od iných dodávateľov.

SAP okrem toho rozširuje možnosti výberu implementácie SAP Cloud Platform a poskytuje tak zákazníkom vyššiu flexibilitu pri nasadení inovačných riešení naprieč hybridnými architektúrami.

Partnerský program rozširuje možnosti využití SAP S/4HANA Cloud pre rýchle inovácie

Spoločnosť SAP na konferencii TechEd predstavila aj inovačný program pre partnerov. Tí môžu vyvíjať a predávať nové aplikácie, ktoré ešte rozširujú bohaté možnosti SAP S/4HANA Cloud. Program je zameraný na zákazníkov v rámci prioritných odvetví, ako je priemyselná výroba či profesionálne služby.

Program partnerom umožní rozšíriť inteligentné možnosti SAP S/4HANA Cloud vďaka využitiu otvorenej a agilnej SAP Cloud Platform. Proces vývoja ešte zrýchli vývojársky balík SAP S/4HANA Cloud SDK, ktorý partnerom poskytne všetky nástroje a šablóny potrebné na rýchle inovácie. Namiesto ručného zadávania kódu ich SDK generuje automaticky, čím umožňuje zredukovať samotný vývoj až o polovicu.

Značky: