Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť SAP  otvára svoje platformy SAP Ariba Discovery a SAP TripIt všetkým používateľom.

V prípade SAP Ariba Discovery, platformy na vyhľadávanie obchodných partnerov, ju sprístupňuje na 90 dní, počas ktorých si akýkoľvek nákupca okamžite môže zverejniť svoj dopyt a akýkoľvek dodávateľ naň môže reagovať. Zadanie dopytu i ponuky je bezplatné a otvorené pre každého. Prístup k SAP Ariba Discovery tak môže pomôcť nákupcom i predajcom nájsť k sebe rýchlo cestu a minimalizovať tak komplikácie spôsobené zdržaním dodávok, problémami s kapacitou či zvýšeným dopytom v čase krízy.

SAP prevádzkuje najväčšiu obchodnú sieť na svete Ariba Network, ktorá spája viac ako 4 milióny dodávateľov vo vyše 190 štátoch a pretečú ňou obchody v hodnote 3,21 bilióna dolárov ročne. Otvorenie platformy môže pomôcť podnikom nájsť kontakty na udržanie dodávateľských reťazcov, čo pozitívne pocíti koncový spotrebiteľ. „Rozhodli sme sa podať pomocnú ruku firmám v čase, keď je narušenie dodávateľských reťazcov a cestovania za obchodom skutočným problémom,“ hovorí Alicia Tillman, globálna riaditeľka SAP pre marketing.

Cestovanie bez prekvapení

SAP okrem toho prevádzkuje SAP Concur, platformu na správu cestovných výdavkov. Vďaka tomu má vynikajúci prehľad o trendoch pri služobných cestách. Nástroj TripIt spracováva stovky tisíc cestovných plánov ľudí na celom svete, monitoruje ich lety a upozorňuje ich na akékoľvek zmeny či zdržania. Vzhľadom na narastajúci počet zmien v cestovných poriadkoch a zrušených ciest, zapríčinených vírusom Covid-19, sa SAP rozhodol pomôcť tým, ktorí cestovať naďalej musia.

Ktokoľvek, kto si v období od 13. marca 2020 do 31. marca 2020 stiahne aplikáciu TripIt a zaregistruje sa, získa na šesť mesiacov vyššiu verziu TripIt Pro. Aj existujúci používatelia získajú TripIt Pro na pol roka bezplatne.

„Dúfame, že aspoň takto trochu uľahčíme situáciu všetkým, ktorí musia opustiť svoje domovy a rodiny,“ hovorí Alicia Tillman. „Vo svete je teraz v súvislosti s bojom proti Covid-19 veľa neistoty a strachu. Aj preto je ponuka prístupu k našim technológiám jasný spôsob, akým SAP môže pomôcť s týmto globálnym problémom,“ dodáva riaditeľka s tým, že spoločnosť pripravuje aj ďalšie podobné ponuky.

Značky: