Saramonic je typický výrobca mikrofónov pre tvorbu videa. BlinkMe B2 je jeho aktuálna novinka.

Kvalita zvuku

BlinkMe B2 poskytujú prekvapivo dobrý zvuk, ale zároveň predstavujú aj vyjadrenie štýlu. Bezdrôtový mikrofón BlinkMe B2 sa môže pochváliť elegantným rozhraním s dotykovým displejom, prispôsobiteľnými funkciami, nahrávaním priamo do mikrofónov, bezpečnostnou stopou, magnetickým upevnením a zaujímavým dizajnom nabíjacieho doku. Využijete ho vtedy, ak robíte kvalitné videá, ale tiež je určený pre kreatívnych nadšencov.

Mikrofóny používajú automatické preskakovanie frekvencie, čo zaisťuje spoľahlivé spojenie. Súčasne sa dá na prijímacej časti aj monitorovať zvuk. Výstup môže byť stereo alebo mono, naraz sa dajú nahrávať 2 osoby. Dosah súpravy je do 100 metrov, pracuje vo frekvenčnom pásme 2,4 GHz.

Ovládanie

Táto súprava sa vyznačuje rýchle a jednoduchým ovládaním pomocou intuitívneho dotykového displeja. TFT displej na mikrofóne má uhlopriečku 1,3 palca, na prijímači je to 0,96 palca. Používa sa ochranné sklo Panda. Displeje sú vždy farebné a dotykové.

Saramonic Blink B2
Saramonic Blink B2

Aby ste vyjadrili svoj štýl. môžete prispôsobiť tapetu vysielača pomocou mobilnej aplikácie Saramonic. Pomocou možnosti nahrávania zvuku priamo do mikrofónov neprídete o zvuk, aj keď sa niečo v kamere pokazí. K dispozícii je aj nahrávanie v 48 kHz HD zvuku pri zapnutej redukcii šumu. Základová časť môže nabíjať mikrofóny. S mobilnou aplikáciou sa dá aj priamo nahrávať kvalitný zvuk.

Výhodou tohto kompletu je aj možnosť magnetického pridržiavania mikrofónov na ošatení a priamo v dodávke máte viaceré možnosti ako to urobiť. K ďalšiemu bezpečiu prispieva aj stopa, ktorá sa nahráva so zníženou hlasitosťou a v prípade, že by ste nemali zvuk dobre nastavený, táto vám pomôže v postprodukcii videa.

Saramonic Blink B2
Saramonic Blink B2

Pripojenie a výdrž na batériu

Na základovej časti sú porty 3,5 mm a USB-C a môžu byť súčasne výstupom do fotoaparátov, počítačov a smartfónov. To výrazne prispieva k univerzálnosti tejto súpravy.

Výdrž na batériu je nasledovná: prijímač na 24 hodín, mikrofón vydrží v prevádzke na plne nabitú batériu do 8 hodín. Z prijímača sa pre mikrofóny dá poskytnúť ďalších 4,5 hodiny doby prevádzky na batériu.

Mikrofóny majú pamäťový priestor 8 GB, to predstavuje 22 hodín záznamu pri 48 kHz/16 bit a 15 hodín pri 48 kHz/24 bit.

Cena: 279 eur

Zapožičal: Focus Nordic

Zdroje: vlastné

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.