Je známe, že zariadenia typu iMac majú všetky vstupné i výstupné porty na zadnej strane a ak máte iMac tesne pri stene, je problém sa k nim pohodlne dostať

Tento problém dokáže pohodlne vyriešiť – SATECHI Aluminium Type-C Clamp Hub. Spoločnosť Satechi má dlhoročné skúsenosti s výrobou príslušenstva a gadgetov pre počítače, notebooky a smartfóny. Vo väčšine ide o príslušenstvo pre Apple zariadenia.

Pekne spracovaný a elegantný Type-C Hub sa jednoducho inštaluje pod monitor a je vyrábaný v totožných farebných prevedeniach, ako samotné iMacy (Silver a Space Gray). Čistý a funkčný dizajn by nemal byť problémom ani pre toho najväčšieho perfekcionistu.

Jeho výhoda je jasná – okamžitý prístup k viacerým najčastejšie využívaným portom z prednej strany. Type-C Hub sa k iMacu pripája pomocou Thunderbolt 3 (USB-C) portu. Používateľ má z prednej strany k dispozícii 3 porty USB-A 3.0 (5 Gb/s), 1 port USB-C (dátový, nie nabíjanie) a čítačku microSD a SD kariet.

Prichytenie na iMac je pomocou špeciálnych plastových úchytov, ktoré po inštalácii nevidieť. Z určitého pohľadu vyzerá toto zariadenie ako súčasť iMacu. Aluminium Type-C Clamp Hub je navrhnutý pre nový iMac Pro 2017, ako aj pre 21,5-palcový iMac Retina 4K a 27-palcový iMac 5K. Podmienkou je prítomnosť Thunderbolt  3/USB-C portu.

Zariadenie bude oficiálne k dispozícii od 5. januára 2018, ale predobjednať sa dá na stránkach výrobcu už dnes. Cena zariadenia je 49,99 USD (42 eur). Po oficiálnom spustení predaja bude Setechi Aluminium Type-C Clamp Hub dostupný aj na Amazone.

Zdroj: 9to5mac.com

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE