Spoločnosť AB-COM práve uvádza do predaja satelitný prijímač VU+ DUO 4K. Ten stojí cenovo medzi zariadeniami VU+ ULTIMO 4K a VU+ SOLO 4K a tvorí tak ideálnu strednú cestu pre niekoho, kto chce mať super vybavený satelitný prijímač pripravený na súčasnosť, ale aj budúcnosť.

Prijímač sa mal začať predávať až v decembri, ale dovozca to stihol skôr a predaj sa začal už dnes. Zakúpiť si ho môžete teda hneď. 

Je to zariadenie, ktoré si si prehľadom poradí so všetkým súčasným vysielaním a zároveň je pripravené aj na skorý nástup vysielania v rozlíšení 4K. Konečne, ten už na niektorých zahraničných staniciach nájdete aj dnes. V balení VU+ DUO 4K nájdete všetko potrebné vrátane káblu HDMI s podporou 4K, je tu aj infra diaľkové ovládanie a tiež externý napájací zdroj. Okrem 4K tu nájdete podporu pre HDR 10 a HLG.  Zariadenie tiež podporuje Wi-Fi a netradične aj Bluetooth (pripojenie BT diaľkového ovládača alebo externých bezdrôtových reproduktorov).

Na prednej strane zariadenia je farebný displej, ktorý môže slúžiť ako mini televízor. Tiež tu nájdete pod krytkou USB 2.0 port, dve šachty na dekódovacie moduly a jednu šachtu pre dekódovaciu kartu. Na prednej strane sú ešte podsvietené ovládacie tlačidlá – hlasitosť a prepínanie kanálov a zapínanie prístroja.

Na zadnej strane nájdete dva USB 3.0 porty, Ethernet, optický výstup zvuku, je tu aj servisný konektor a prirodzene HDMI výstup. Špecialitou je HDMI vstup, teda na tento prijímač sa dá pripojiť napr. Blu-ray prehrávač a môže byť tak doslova srdcom modernej obývačky. Tunery sú vymeniteľné, v základnej dodávke dostanete duálny FBC tuner pre satelitné vysielanie DVB-S2X. Nájdete tu ešte šachtu na zabudovanie pevného disku v dodávanom rámčeku a potom tento prijímač slúži ako nahrávač.

Kompletnú recenziu nájdete v decembrovom vydaní magazínu TOUCHIT.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.