Smartfóny s podporou dvoch SIM kariet sa tešia stále väčšej obľube, nakoľko je možné využívať napr. súkromné aj firemné číslo v jednom telefóne a nezaťažovať sa dvomi zariadeniami

Takúto možnosť však nemajú všetky zariadenia a už vôbec nie tie z Cupertina. Apple Dual SIM zariadenia nerobí a so všetkou skromnosťou si myslím, že ani nebude. Vynájsť sa však dá. Postačí na to jednoduché puzdro, ktoré okrem toho, že váš iPhone ochráni, tak mu pridá aj jeden SIM slot navyše. To je celkom zaujímavé riešenie, ktoré je jednoduché a praktické.

Puzdro SBS Go Phone je vyrobené z polykarbonátu, čo zaručuje dobrú ochranu zariadenia aj v prípade pádu. Puzdro má integrovanú batériu s kapacitou 1050 mAh, ktorá sa nabíja pomocou microUSB konektora (kábel je v balení). Integrovaná batéria slúži na napájanie systému puzdra, ktoré má vlastný procesor (MT6261) a operačnú pamäť RAM s kapacitou 32 MB. Táto hodnota je ešte delená a časť z nej sa využíva ako interné úložisko. Vo výsledku to znamená, že puzdro je potrebné nabíjať, aby mohla byť druhá SIM karta aktívna. Je to „hlúpy telefón“ bez displeja.

Batéria je potrebná kvôli komunikácii, ktorá nie je priama, teda cez lightning konektor, ale pomocou Bluetooth (4.0). Na základe toho je potrebná aj aplikácia – Go Phone, ktorá je v App Store dostupná zdarma. Cez aplikáciu spárujete puzdro s iPhonom a nastavíte všetky potrebné detaily. Po spárovaní je možné pripájať k iPhonu aj ďalšie bežné Bluetooth zariadenia, ako napr. slúchadlá.

Funkčnosť puzdra sa dá porovnať s obyčajným telefónom, bez displeja, ktorý potrebuje zobrazovaciu jednotku, teda váš iPhone. Aplikácia Go Phone je veľmi jednoduchá a pôsobí tak, ako by ste otvorili aplikáciu „telefón“ v inom zariadení. K dispozícii je samostatná časť s číselnou klávesnicou, kontaktmi, históriou volaní a základným nastavením, napr. zvonenia. Nechýba ani indikátor sily signálu a možnosť použiť funkciu hands-free.

Po prepojení je možné okamžite využívať výhody Dual SIM zariadenia, avšak s určitými obmedzeniami. SIM kartu v puzdre je možné využiť iba na telefonické hovory a SMS správy, podporované nie sú ani LTE siete. Ďalšia nevýhoda je pri uskutočňovaní hovoru. Ak telefonujete zo sekundárnej karty v puzdre a zároveň bude prichádzať hovor na prioritné číslo v iPhone, tak bude tento hovor okamžite ukončený a prednosť dostane prioritné číslo. To môže byť občas nepríjemná situácia. Ak voláte alebo prijmete hovor na prioritné číslo, tak sekundárne bude nedostupné, resp. bude druhá strana počuť obsadzovací tón. Ak sa s týmto obmedzením vysporiadate, tak vám už nič nebude brániť používať dve SIM karty „v jednom“ iPhone.

Vyhotovenie pre modely: iPhone 6/6S/7/8 (aj plus verzie)

Cena: od 79,90 Eura

Prečítajte si aj:  

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE