Spoločnosť Schlage predstavila na CES 2022 inteligentný zámok, ktorý je ako jeden z prvých kompatibilný s virtuálnymi kľúčmi v Apple peňaženke.

Možnosť využívania virtuálnych NFC kľúčov v rámci Apple Wallet (domácnosť/automobily) prišla s iOS 15 a výrobcovia tretích strán na to začali postupne reagovať, nakoľko ide o výborný, rýchly a hlavne bezpečný spôsob odomykania dverí moderným spôsobom. Nebudete potrebovať žiadne fyzické kľúče, stačí vám váš iPhone alebo hodinky Apple Watch, s ktorými tento zámok ovládate priložením k čítačke.

Schlage Encode PlusZdroj: Schlage
Schlage Encode Plus

Samozrejmosťou je možnosť využitia až 100 prístupových kódov, ktoré môžu mať rôzne funkcie s dočasným alebo trvalým prístupom. Výrobca myslel aj na to, že elektronika môže občas zlyhať, a tak je prítomná aj záloha v podobe klasického fyzického kľúča.

Inteligentný zámok Schlage Encode Plus je v základe tradičným produktom s podporou HomeKit, no navrch pridáva podporu technológie Apple Home Key, ktorá je ešte bezpečnejšia. Zámok je pripojený na sieť prostredníctvom Wi-Fi a napájanie je batériové. Výhodou je, že v rámci používania Apple Home Key nie je potrebné pri odomykaní alebo zamykaní váš telefón alebo hodinky odblokovať, všetko funguje automaticky na pozadí, čo celý proces zrýchľuje.

Podporovaná je aj funkcia rezervy, v rámci ktorej je možné zámok otvoriť do 5 hodín aj s vybitým telefónom. Encode Plus bude dostupný v rôznych farebných a dizajnových prevedeniach, aby zapadol do každého prostredia.

Dodajme, že okrem podpory HomeKit a Apple Home Key je Schlage Encode Plus kompatibilný aj s Google asistentom a Alexou od Amazonu. Dostupný bude na jar tohto roku za približne 263 eur.

Zdroj: Schlage.com / MacRumors.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE