Scrat S2 pôsobí veľmi nenápadným a elegantným dojmom, no v útrobách skrýva všetko čo má poriadny e-bike mať.

Dopyt po elektrických bicykloch je veľký, no na trhu stále chýba taký model, ktorý by bol úplne jednoduchý a skutočne nenápadný – diera na trhu? Drvivú väčšinu e-bicyklov je poznať už z diaľky – veľká batéria buď v ráme alebo na ráme a mohutný elektromotor dávajú jasne najavo o aký stroj ide, čo nie je každému záujemcovi pochuti. Dieru na trhu v tomto smere môže vyplniť práve Scrat S2, ktorý sa nám ohromne páči a dokonca disponuje aj zaujímavými parametrami.

Scrat S2
Scrat S2

Spoločnosť Scrat Bikes predstavila tento krásny a jednoduchý e-bicykel, ktorého základom je hliníkový rám (zliatina 6061) a karbónová predná vidlica + riadidlá. Vďaka karbónu je zaručené trošku lepšie tlmenie na nerovnostiach. Brzdy sú, samozrejme, kotúčové (Tektro R290 s vnútorným vedením hadíc) a v náboji zadného kolesa sa nachádza elektromotor s výkonom 250W. Tento bicykel nemá klasickú reťaz, ale karbónový hnací remeň a iba základný prevod, čo by však nemal byť problém.

Motor čerpá energiu z lítium-iónovej batérie (36V / 7AH) uloženej v ráme, ktorá má podľa výrobcu poskytnúť dojazd až 60 kilometrov, pričom max. rýchlosť s elektrickým pohonom je 25 km/h. Batéria by sa mala na 100% nabiť za približne 2,5 hodiny. Toto sú veľmi zaujímavé údaje, ktoré ocení každý používateľ tohto bicykla.

Scrat S2
Scrat S2

Všetky nastavenia bicykla sa vykonávajú prostredníctvom 1,3-palcového OLED displeja na riadidlách a nechýba ani mobilná aplikácia, ktorá ponúka ešte podrobnejšie nastavenia a celkový prehľad o bicykli. Samozrejmosťou je aj integrované LED osvetlenie s vysokým výkonom. Dodajme, že výrobca použil pneumatiky Schwalbe G-One Bite Performance a tou najlepšou informáciou na záver je celková hmotnosť bicykla – iba 12,8 kg! Takto si predstavujeme jednoduchý, no funkčne vybavený e-bicykel.

Máte záujem o tento bicykel? V súčasnosti prebieha kampaň na Indiegogo, kde si ho môžete objednať za 3167 eur.

  • Scrat S2
  • Scrat S2
  • Scrat S2
  • Scrat S2

Zdroj: insideevs.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE