Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

ScreenCloud sa spolu s ďalšími tromi desiatkami inovatívnych obchodných značiek z celého sveta stal účastníkom Pioneer programu.
Tím zavádzajúci novú doménovú koncovku .cloud zverejnil prvé inovatívne spoločnosti, ktoré sa zapojili do nového skúšobného programu.

V nadchádzajúcich týždňoch začne viac ako 30 vybraných účastníkov skúšobného programu používať doménu .cloud, ktorá im pomôže propagovať ich značky. Medzi účastníkmi Pionner programu nájdeme rôznorodé spoločnosti, od jednotiek vo svojich oblastiach až po startupy v spotrebiteľských aj podnikových (B2B) sektoroch. Vďaka účasti v Pionner programu budú tieto spoločnosti ako jedny z prvých vlastniť doménu .cloud, a získajú tak niekoľkomesačný náskok pred ostatnými. Tí budú musieť počkať na verejnú registráciu, ktorá bude otvorená začiatkom roku 2016.

Zatiaľ čo doména .cloud je lákavá predovšetkým pre spoločnosti pôsobiace v cloudových službách, samotný koncept cloudu oslovuje dnes širšie publikum ako kedykoľvek predtým. Z tohto dôvodu bude doména .cloud dostupná pre každého bez obmedzení. Pioneer program bol vytvorený pre všetky spoločnosti s originálnou víziou bez ohľadu na ich veľkosť či odvetvie, v ktorom podnikajú. Jednou z priorít tímu stojaceho za doménou najvyššej úrovne (TLD) .cloud bolo sprístupniť Pioneer program aj začínajúcim spoločnostiam. S nástupom cloudových služieb vzniklo mnoho nových užitočných aplikácií, preto cieľom bolo nastaviť proces zavádzania novej koncovky tak, aby príležitosť dostali aj začínajúce spoločnosti.

Francesco Cetraro, manažér registra .cloud, hovorí: „Cieľom Pioneer programu pri zavádzaní novej koncovky .cloud je predviesť a podporiť obdivuhodné príbehy odvážnych zmien a inovácií na cloudovej platforme aj mimo nej. Teší nás, že používanie domény .cloud je dôležité pre toľko zaujímavých spoločností. Tieto spoločnosti spísali svoje príbehy a stali sa nadšenými priekopníkmi v procese zavádzania tejto domény do praxe. Sme veľmi radi, že môžeme oznámiť mená prvých spoločností, v nadchádzajúcich týždňoch budú nasledovať ďalšie. Radi podporíme našich partnerov na ich ceste.“

Jedným z účastníkov programu je aj ScreenCloud. Táto spoločnosť založená v Londýne vyvíja softvér, ktorý poskytuje svojim zákazníkom na cloudovej platforme SaaS.  Jej produkty sú jednoducho použiteľné a spoločnosti a maloobchodníci môžu pomocou nich ľahko spravovať svoje reklamné plochy na digitálnych paneloch a obrazovkách. V spoločnosti ScreenCloud si uvedomili, že v ich prípade má doména s koncovkou .cloud väčší význam ako doterajšia koncovka .com, a rozhodli sa ju zabudovať do firemnej značky.

Haje Jan Kamps, generálny riaditeľ spoločnosti ScreenCloud, hovorí: „Sme nadšení, že môžeme byť medzi prvými pri zavádzaní novej doménovej koncovky .cloud. Podnikanie našej spoločnosti je o výkonných riešeniach správy digitálnych reklamných plôch umiestnených v cloude, preto možnosť zdôrazniť tento smer aj v URL našich stránok bola príležitosťou, ktorú sme si nemohli nechať ujsť.

Všetky naše rozhodnutia robíme s ohľadom na dlhodobú stratégiu. Je zrejmé, že výstižná a jednoducho zapamätateľná doména je jej dôležitou súčasťou. Z tohto dôvodu veríme, že .cloud predznamenáva perspektívnu budúcnosť pre nadchádzajúcu generáciu podnikania, a sme veľmi radi, že sme mali príležitosť zareagovať na túto výzvu medzi prvými.“

  • Canonical Ltd. Táto anglická spoločnosť je jedným z najpopulárnejších distribútorov Ubuntu. Na platforme open source úspešne vytvorila softvér, ktorý funguje kdekoľvek – v telefóne, tablete aj počítači, na serveri aj v cloude – a je šírený po celom svete. Doména .cloud predstavuje pre túto spoločnosť najlepší spôsob, ako zaistiť všetkým jej produktom spojeným s cloudom jednoducho zapamätateľný a prístupný domov.
  • SpamExperts. Táto spoločnosť je kľúčovým hráčom v oblasti zabezpečenia e-mailov, konkrétne ponúka riešenie na cloudovej platforme na ich filtrovanie a archiváciu. Doména .cloud pre ňu predstavuje možnosť založiť si on-line identitu, posilniť dôveryhodnosť a rozšíriť značku SpamExperts do prostredia cloudu.

Viac informácií o doméne .cloud nájdete na https://get.cloud.

Viac informácií o priekopníkoch domény .cloud zas na https://worldof.cloud.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.