Nenechajte sa pomýliť názvom tohto externého pevného disku. Okrem konzoly PlayStation 4 funguje aj v kombinácii s konkurenčným Xboxom či hocakým počítačom. Ide v podstate o štandardný 2 TB externý pevný disk, ktorý zaujme dizajnom. Kombinácia čierneho dizajnu s modrým rámikom sa však ideálne hodí ku konzole PlayStation 4. K dispozícii je aj zelená farebná verzia disku, ktorá dizajnovo vhodne dopĺňa Xbox. Bez ohľadu na farbu, obe verzie fungujú s ľubovoľným zariadením s podporou externých USB 3.0 diskov.

Disk podľa výrobcu poskytuje priestor pre viac ako 50 hier. Samozrejme záleží na ich veľkosti, reálne máte k dispozícii 1863 GB. Disk sa ku konzole či počítaču pripája pomocou vysokorýchlostného USB 3.0 kábla, ktorý je súčasťou balenia.

Ak chcete disk používať v kombinácii s hernou konzolou, je potrebné ho pripojiť k USB portu konzoly a naformátovať disk ako úložisko pre hry a aplikácie. Úvodné nastavenie trvá 1 až 2 minúty. Výhodou tohto riešenia je, že nemusíte rozoberať konzolu. Disk podľa potreby pripojíte a odpojíte k / od USB portu.

Prenosové rýchlosti disku sme otestovali pomocou programu AS SSD. Pri prenose 1 GB súborov sme namerali rýchlosť čítania na úrovni 120,79 MB/s a rýchlosť zápisu na úrovni 109,36 MB/s.

Cena: 99 EUR
Zapožičal: Seagate

Tento článok vyšiel aj v tlačenom vydaní TOUCHIT č. 10/2017, ako súčasť testu externých HDD, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit