Seagate Wireless Plus je funkčnou koncepciou externého a zároveň sieťového disku, vybavený aj vstavanou batériu s výdržou až do 10 hodín.

Disponuje dvojicou rozhraní: USB 3.0 a Wi-Fi pripojením IEEE 802.11 b/g/n so vstavanou 2T2R anténou. Ochrana Wi-Fi pripojenia je zabezpečená pomocou WPA, WPA2. Tento externý disk vytvára vlastnú Wi-Fi sieť s možnosťou pripojenia k domácej sieti. Bezdrôtové pripojenie k disku a spravovanie dát je okamžité, bez nutnosti inštalácie. Nahrávanie, sťahovanie a prezeranie súborov je rýchle a možné cez viacero zariadení. Od smartfónu, až po smart TV s podporou DLNA.

Dostupný softvér a aplikácia umožňujú automatickú zálohu zariadení, ale aj synchronizáciu dát z Dropboxu a Google drive. Disk je pri práci stabilný, bez výpadkov siete a takmer ho nepočuť. V balení sa nachádza externý disk (127 × 89 × 19,9 mm), sieťový adaptér a prepojovací USB 3.0 kábel.

Zapožičal: Seagate
Cena: 159 EUR

Tento článok vyšiel aj v tlačenom májovom vydaní TOUCHIT č. 4/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania. 

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE