Spoločnosť SecTec, ako jediný distribútor s pridanou hodnotou zameraný na bezpečnosť, zorganizoval tento rok v poradí už 7. ročník konferencie Security Day.

Išlo o najväčšiu konferenciu v rámci IT bezpečnosti na Slovensku, kde táto spoločnosť predstavila aktuálne diskutovanú tému  „Kybernetická kriminalita ako služba.“

„Prví hackeri pred 20timi rokmi sa viac menej hrali a zo zvedavosti sa nabúravali do rôznych systémov. V dnešnej dobe už ide o veľký biznis a príťažlivý druh šedej ekonomiky. Hrozby sa stali podstatne sofistikovanejšie s konkrétnym zámerom a veľakrát vznikajú na objednávku“, uviedol Marek Král, generálny riaditeľ spoločnosti SecTec, a.s.

Okrem predstaviteľov IT komunity na konferenciu prijal pozvanie aj známy redaktor Ľubomír Straka, ktorý sa ujal úvodného slova a zároveň zaujal post moderátora. Partnermi konferencie boli svetovo známe spoločnosti a leadri v oblasti bezpečnosti informačných technológií rovnako ako systémoví integrátori, ktorí predstavili konkrétne implementácie zo slovenského trhu. Celkovo sa na partnerstve podieľalo 22 spoločností a 4 mediálni partneri.

Podujatie prebiehalo ako séria prezentačných blokov. Po úvodných krátkych 10 minútových anotáciách sa prednášková sála rozdelila na dve samostatné miestnosti, v ktorých prebiehali prípadové štúdie a technické workshopy. Účastníci si vyskúšali konkrétne technológie v praxi. Ako spestrenie bol pripravený trenažér formuly 1, kde si zúčastnení mali možnosť zmerať svoje schopnosti a absolvovať tak súťaž o titul najlepšieho jazdca a ďaľšie vecné ceny.

Konferencie sa zúčastnilo približne 300 hostí z viac ako 80 spoločností. Celodenná úspešná akcia bola  zakončená tombolou s hodnotnými cenami, ktoré poskytli partneri konferencie. „Tohtoročná rekordná účasť je dôkazom toho, že téma IT bezpečnosti sa stáva čoraz aktuálnejšou a vyhľadávanejšou, a touto cestou sa chcem všetkým partnerom aj hosťom poďakovať za účasť“, uzavrel Marek Král.

Značky: