Britská bezpečnostná služba MI5 sídli v Londýne a je to budova, z ktorej údajne neunikne nič. Okná tejto budovy sú chránené proti preniknutiu mobilného signálu a pripojenie na internet je údajne najbezpečnejšie na svete. Šéf MI5, Andrew Parker poskytol dnes pre BBC interview, v ktorom varuje pred tým, ako sa vyvíja technológia a čo všetko umožňuje. 

London8Vo svojom interview sa Parker obrátil na vedenie firiem stojacich za sociálnymi sieťami a požiadal ich o spoluprácu pri vyšetrovaní. Pripomeňme, že interview šéfa tajnej bezpečnostnej služby je úplná výnimočnosť, teda musí ísť naozaj do tuhého. Parker hovoril o tom, že teroristi používajú šifrovanú komunikáciu a vyspelé technológie, ktoré im umožňujú dokonale sa maskovať. Odpočúvať takúto komunikáciu je časovo aj finančne veľmi náročné.

MI5 objasnila tento rok šesť teroristických útokov, ktoré využívali modernú technológiu a tento počet je alarmujúco vysoký. Spolupráca technologických firiem a bezpečnostných služieb je podľa Parkera nevyhnutnou, ak sa má takýmto útokom predchádzať.

Zdroj: BBC

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.