Celkovo štyri meniče a dva pasívne žiariče.

Dobrá zostava na zvuk, ktorý vyplní viac ako len malú izbu. Zvuková výbava a cena je takým hlavným ukazovateľom a niečím, čím dokážete tento reproduktor rozlíšiť od spleti ostatných produktov na trhu. Vyzerá dobre a to aj vďaka rukoväti na prenášanie. Práve toto býva najčastejšie prvok, ktorý zvykne celkom dojem narúšať.

Hudobný výkon

Dvojica stredobasových meničov je doplnená o dva výškové. Po bokoch sú pasívne žiariče. Tie sa rozvibrujú pri hlasitejšej reprodukcii a intenzívnejších basoch. Ich konštrukcia je vyhotovená tak, aby nenarúšala certifikáciu IPX6. Táto znamená odolnosť voči striekajúcej vode, no reproduktor nie je odolný na úplné ponorenie do vody.

Výkon je 60 W a na ozvučenie obývačky ale aj záhrady je to dostatočne silný reproduktor. V tomto smere ide o jeden z hlasitejších modelov na trhu. Reprodukcia je vyvážená a stredy s výškami budete pociťovať o trošku viac. Stačí ale jemné doladenie ekvalizérom a pridať na basoch. Nič kritické, mnohí si toho ani nevšimnete. Môžete využiť nastavenie troch rôznych ekvalizérov priamo na reproduktore. Basovo zameraný režim je podľa mňa dostatočný a tak, ako tu je, ho netreba ďalej ladiť.

Dokopy sa dajú spojiť dva reproduktory cez funkciu TWS. Netreba k tomu žiadnu aplikáciu. Ešte aj tu ide o celkom rozumné využitie. Dva reproduktory ale budú znamenať cenu okolo 150 eur celkovo. Otázku, či chcete kupovať dva takéto reproduktory alebo ich nahradiť jedným drahším, si musí zodpovedať každý sám.

Zdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT

USB-C a powerbanka

Už by som chcel toto považovať za štandard, avšak vždy ma prítomnosť tohto konektora poteší. Okrem toho ma potešila veľká batéria a kapacita 7200 mAh je už dobrá výbava. Takisto po zohľadnení veľkosti. Na zadnej strane je pod krytom aj konektor USB-A na nabíjanie iných zariadení. Celkovú výbavu potom uzatvára audio konektor.

Výrobca udáva výdrž až 9 hodín pri polovičnej hlasitosti. Je jasné, že tento čas sa mení v závislosti od spôsobu využitia. Z bežnej praxe nebudete musieť reproduktor tak často nabíjať. V balení je kábel USB-C a tiež prepojovací kábel s 3,5 konektormi. A detail navyše, je tu popruh na prenášanie na ramene.

Cena: 74,90 eur

Zapožičal: Planeo

Verdikt

Sencor 6700 NYX MAXI poskytuje výhodu v počte meničov, kvalite zvuku a cene. Reproduktor neprináša žiadne vyslovené inovácie, je to skôr taká istota, keď sa snažíte na trhu vybrať spomedzi väčších reproduktorov.

Páči sa nám

  • 4 meniče a 2 pasívne žiariče
  • Cena
  • Zabudovaný ekvalizér
  • Kapacita batérie

Nepáči sa nám

  • Je to taká klasika, bežný reproduktor

Technické parametre

Označenie reproduktora / Technické parametreSencor 6700 NYX MAXI
Typ2.1
Frekvenčný rozsah [Hz]65 ÷ 20 000
Výkon RMS [W]60
Bluetooth, NFC, 3,5 mm5.0, nie, áno
Ovládaniehlasitosť, hudba
OdolnosťIPX6
Výdrž batérie [h]9
NabíjanieUSB-C
Rozmery [mm]310 × 175 × 123
Hodnotenie 
Kvalita zvuku3/5
Výbava3/5
Pomer cena / možnosti5/5
Cena [EUR s DPH]74,90

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.