Slúchadlá s presným zvukom, viac asi vhodné na konferenciu a všade tam, kde oceníte prekreslenie hovoreného slova.

Konštrukčne sú ladené jednoduchšie. Spojovací oblúk nemá polstrovanie a ide o štandardný plastový oblúk. Nastavenie veľkosti je pevné, rovnako ako konštrukcia samotná. Ide o náhlavný model radiaci sa ku kompaktnejším slúchadlám v tomto segmente. Možno poslúžia aj na cestách. Viac rozmerov, ako určením. Popravde, HD 250BT si viac viem predstaviť doma na telekonferencie, audio knihy, filmy a hudbu než ich niekam nosiť.

Sú totiž s prítlakom na uši. To by z hľadiska prenosnosti nebol problém, skôr výhoda oproti väčším náhlavným slúchadlám. Avšak ten, kto chce niečo na cestovanie zvolí model s ANC alebo TWS slúchadlá. V roku 2022 je v tomto predpoklade väčšia šanca, keďže TWS ako aj ANC a cenové hladiny prešli priaznivým vývojom, najmä v prospech používateľa.

Ide o Bluetooth slúchadlá, v tomto smere nie sú ničím výnimočné. Pripojíte a môžete ich používať. Výrobca obmedzil ovládacie prvky. Toto sa dá v podstate len oceniť. Je zbytočné aby na kompaktnejšie ladených mušliach bolo množstvo tlačidiel, ktoré reálne nepotrebujete. Najmä pri spojení slúchadiel s mobilným telefónom. Prakticky je tu len trojica multifunkčných tlačidiel. Podstatné je, že sa slúchadlá nabíjajú cez USB-C. Na jedno nabitie vydržia zhruba 25 hodín a to je veľmi dobrý čas. Na tento rozmer slúchadiel určite.

Počas testu sa tak stalo to, že som sa nemusel obmedzovať v nabíjaní. Stačilo ich dať počas obednej pauzy nabíjať a dali sa niekoľko dní používať. Len málokedy sa stane, že ich nebudete mať nabité. Presný ukazovateľ kapacity budete mať v aplikácii pre slúchadlá.

Jej výhodou je dostupnosť ekvalizéru a spomínaný monitoring batérie. Možno ak sa vyskytne aktualizácia firmvéru. Inak ide o základ. Je to v poriadku, nakoľko nie každý sa chce upútať k mobilnej aplikácii. Slúchadlá sú dosť dobré aj bez nej.

Polstrovanie náušníkov je jemné, takže vás nebudú tlačiť na ušiach. Toto býva problém supra-aural slúchadiel s prítlakom na uši. Tu sa nič také neprejavilo. V rámci spojenia s Bluetooth je tu podpora kodeku aptX a AAC na čo najlepšiu kvalitu zvuku.

Zvuk sám o sebe hodnotím veľmi dobre, presne, by bolo asi vhodnejšie slovo. Minimálne na úrovni stredov a výšok. Basy sa dajú doladiť, výkonovo ich meniče zvládnu bez nežiaducej rezonancie. HD 250BT produkujú skôr presnejší než „deformovaný“ no pre mnohých možno lepšie znejúci zvuk. Prijal by som mäkšie podanie niektorých tónov.

Určené sú skôr fanúšikom značky a priaznivcom Sennheiseru, ktorí vedia, že dostanú odpovedajúcu kvalitu zvuku. Zároveň ale chcú obmedziť rozpočet a zmestiť sa do dobrej ceny za slúchadlá.

Páči sa nám

  • Presnosť zvuku
  • Cena
  • Netlačia na ušiach
  • Výdrž 25 hodín na jedno nabitie
  • nabíjanie cez USB-C

Nepáči sa nám

  • Fádny dizajn, možno až príliš jednoduchý spojovací most

Cena: 69 eur

Zapožičal: Sennheiser

Technické parametre

Názov modelu / Technické parametreSennheiser HD 250BT
TypBluetooth 5.0
Veľkosť meniča [mm]30
Odhlučnenienemá
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 22 000
Audio konektornie
NFCnie
Nabíjací konektorUSB-C
Výdrž batérie [hod.]25
Hodnotenie Výsledky
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia3/5
Kvalita reprodukcie4/5
Pomer cena / celkové možnosti5/5
Cena [EUR s DPH]69,00

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.