Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Na exkluzívnej sérii fotiek uvedených spoločnosťou Nikon vychádza na javisko hlavná baletka Holandského národného baletu Melissa Chapski, aby zatancovala vôbec prvú interpretáciu Tanca Cukrovej víly z baletného predstavenia Luskáčik v takmer úplnej tme.

Melissu zachytávajú pri tanečnom stvárnení svetoznámeho klasického vianočného tanca fotoaparátom Nikon D3400, jednookou zrkadlovkou formátu DX pre začiatočníkov, ktorá umožňuje ľahko zhotovovať vysokokvalitné fotky a okamžite ich zdieľať.

Fotograf súboru Anglického národného baletu a baletný tanečník Laurent Liotardo zhotovil fotky zrkadlovkou D3400 počas unikátneho predstavenia v amsterdamskom divadle De Brakke Grond. „Ako tanečný fotograf vždy stojíte pred výzvou zachytiť prchavé okamihy, často v náročných podmienkach, napríklad pri veľmi slabom osvetlení. Ak záber premeškáte, príležitosť je navždy preč,“ hovorí Laurent. „Pomocou fotoaparátu Nikon D3400 som na pozadí dramatickej temnoty divadla zachytil krásne línie a pohyby Melissy. Na fotenie v tmavom prostredí som zvyknutý – niekedy nevidím denné svetlo celé dni – takže na mňa veľmi zapôsobilo zistenie, že malý a cenovo dostupný fotoaparát, ktorý sa týmto podmienkam dokáže skvele prispôsobiť, mi umožnil rýchlo sa pohybovať a okamžite zdieľať fotky skutočne jednoduchým spôsobom.“

Funkcia Nikon SnapBridge používa technológiu Bluetooth low energy (BLE) na udržanie trvalého nízkoenergetického spojenia fotoaparátu D3400 a smartfónu či tabletu. Fotoaparát počas fotenia synchronizuje fotografie s inteligentným zariadením – bez nutnosti opätovného pripájania – a automaticky v telefóne mení ich veľkosť, aby ste ich mohli zdieľať a prenášať na sociálne médiá.

Balet Luskáčik bol zvolený na inšpiráciu pre toto fotenie pre jeho typickú spojitosť s vianočným obdobím a vďaka obľúbenosti fotiek z baletu (na Instagrame je viac ako 5,9 milióna príspevkov s hashtagom #ballet). Tanec takmer v úplnej tme predstavoval vynikajúci motív na ukázanie, ako fotoaparát D3400, digitálna jednooká zrkadlovka pre začiatočníkov, dokáže ponúknuť vlastnosti očakávané skúsenými fotografmi a zároveň si zachovať jednoduchosť, ľahkú prenosnosť a možnosť pripojenia, ktorých sa nechcú vzdať fotografi používajúci smartfóny.

Melissa Chapski, junior principle dancer Holandského národného baletu, po fotografovaní povedala: „Tanec v tme bol pre mňa skutočnou výzvou – v niektorých pasážach som nevidela dobre podlahu, aby som sa orientovala, kam sa pohybujem. Bolo vzrušujúce vidieť, ako sa to všetko nakoniec podarilo, čo by nebolo možné bez kreatívneho prístupu choreografa, fotografa, aj mňa samotnej – výsledné dielo bolo vytvorené spojením niekoľkých kreatívnych myslí.“

S ľahkým fotoaparátom D3400 v rukách bez problémov vytvoríte vysokokvalitné fotky. Veľký 24,2-megapixelový snímač formátu DX v kombinácii s výkonným obrazovým procesorom Nikon EXPEED 4 a objektívom NIKKOR zaručujú výsledky s bohatými detailmi. Široký rozsah citlivosti ISO v hodnotách 100 až 25 600 znamená, že môžete zachytiť brilantné fotky aj v takmer úplnej tme na predstavení, koncerte či vonku v noci.

Choreografiu exkluzívneho predstavenia Tanec Cukrovej víly z baletu Luskáčik uskutočneného v takmer úplnej tme vytvorili pre Nikon holandskí choreografi House of Makers. Na toto predstavenie bola na mieru ručne vyrobená sukňa tutu.

Značky: