Táto zmena by mala pri sérii Galaxy S platiť globálne.

Už skôr sa objavili správy, ktoré naznačovali, že Samsung vyvíja vlastnú čipovú sadu pre vlajkové telefóny série Galaxy S. Išlo by tak o podobnú stratégiu, akú využíva spoločnosť Apple aj pri svojich zariadeniach. Keďže by mal Samsung väčšiu kontrolu nad výkonom svojich zariadení, mohlo by sa tým odstrániť niekoľko aktuálnych problémov.

Portál PhoneArena najnovšie informuje o smerovaní spoločnosti Samsung v oblasti vývoja nového čipu. Podľa dostupných správ sa zdá, že Samsung zobral celú záležitosť okolo novej čipovej sady veľmi vážne. Keďže sa začína plne sústrediť na jej vývoj, vlajkové čipové sady Exynos pre rok 2023 a 2024 údajne vypúšťa a nebude na nich už pracovať.

Exynos 2200 s AMD RDNA2Zdroj: GSMArena
Exynos 2200 s AMD RDNA2

Pokým sa však dočkáme nového (veríme, že skvelého) čipsetu, Samsung sa bude musieť pri modeloch sérií Galaxy S23 a Galaxy S24 spoliehať výhradne na vlajkové čipy od Qualcommu, čo by zabezpečilo, že aj u nás sa v rokoch 2023 a 2024 oficiálne objavia telefóny Galaxy S s najvýkonnejším čipsetom Snapdragon pre konkrétny modelový rok. Uvidíme však, ako to bude s ich dostupnosťou a spoľahlivosťou.

Konečným cieľom týchto pomerne veľkých zmien je, aby bola spoločnosť Samsung už v roku 2025 schopná uviesť telefóny série Galaxy S25 s celkom novým čipsetom vlastnej výroby. 

Nie je však vylúčené, že neskôr sa tento čipset objaví aj v ďalších modeloch spoločnosti Samsung.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.