Samsung opäť potvrdzuje vysoký štandard softvérovej podpory pre svoje zariadenia.

Spoločnosť Samsung už niekoľko rokov poskytuje pre svoje smartfóny a tablety ukážkovú softvérovú podporu, čo dokazuje nielen 7 ročnou podporou pre vybrané smartfóny, ale aj vydávaním bezpečnostných aktualizácií na mesačnej báze. Najnovšie je jedna taká aktualizácia dostupná pre všetky tri modely série Galaxy S24 predávané v USA a Európe. Na novú aktualizáciu upozornil portál AndroidAuthority, ktorý tvrdí, že tá už teraz mieri k prvým používateľom každého jedného modelu zo série Galaxy S24 – Galaxy S24, Galaxy S24+ a Galaxy S24 Ultra

Rodina telefónov Galaxy S24Zdroj: TOUCHIT.sk
Rodina telefónov Galaxy S24

Hoci sa Samsung o svoje zariadenia príkladne stará, tak tohtomesačná aktualizácia prichádza o niečo neskôr ako zvyčajne. Za zmienku stojí aj fakt, že Samsung častokrát mesačnú aktualizáciu vydá skôr ako Google. Takže ak ste nevedeli, čo je s májovou aktualizáciou pre vašu “es dvadsať štvorku”, tak nemajte obavy, Samsung ju už postupne dávkuje pre jednotlivé modely tejto série. To znamená, že môže trvať iba niekoľko dní, pokým sa objaví aj vo vašom zariadení.

Májová aktualizácia pre sériu Galaxy S24 je pomerne veľká. Pre USA modely má približne 519 MB, pričom pre európske modely “iba” 300 MB pre Galaxy S24 a S24+ a 400 MB pre Galaxy S24 Ultra. Zdá sa však, že neprináša žiadne nové funkcie okrem najnovšej úrovne bezpečnostnej opravy. V každom prípade nejde prehliadnuť veľkosť súborov, čo naznačuje, že bezpečnostných opráv je tentokrát o niečo viac než zvyčajne. Škoda len, že Samsung k tejto aktualizácii neposkytol žiadne ďalšie informácie.

Galaxy S24 UltraZdroj: TOUCHIT.sk
Galaxy S24 Ultra

Pri pohľade na veľkosti aktualizačných balíčkov sa však do popredia dostáva jedna otázka. Prečo majú tieto aktualizácie pre USA a Európu tak odlišne veľkosti? Čo Samsung v našom regióne vynechal? 

Ak ešte nemáte oznámenie o novej aktualizácii v lište upozornení, tak ju skúste vyvolať manuálne v časti Nastavenia – Aktualizácia softvéru – Stiahnuť a nainštalovať.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.