Modelový rad HMD Skyline chce patriť medzi série lepších fotomobilov.

Spoločnosť HMD to nemá na trhu smartfónov jednoduché. Konkurencia je vysoká a taktiež silná. Aby však s konkurenciou zabojovala a presadila sa na trhu, zvolila zaujímavú taktiku. HMD sa v poslednom čase snaží obnovovať legendárne telefóny, ktoré kedysi boli na trhu pod značkou Nokia. Najnovším obnoveným zariadením tak má byť legendárna Nokia Lumia, ktorá sa na trhu objaví pod označením HMD Skyline.

Jedným smartfónom to však pravdepodobne neskončí. Z najnovšieho úniku na sociálnej sieti X totiž vychádza, že HMD Skyline bude celá séria smartfónov, ktorá sa dočká niekoľkých generácií. Sústrediť sa má najmä na fotografickú výbavu, dizajn telefónov by sa však mal podobať na legendárne Lumie.

Séria HMD Skyline sa sústredí na fotoaparáty

Aj napriek tomu, že prvý model série zatiaľ nebol oficiálne predstavený, vďaka viacerým únikom poznáme ako výbavu, tak aj očakávanú cenu tohto zariadenia. Prvá generácia série HMD Skyline ponúkne čipset Snapdragon 7s Gen 2 a bude stáť približne 520 eur. Niektoré úniky však už teraz poukazujú aj na druhú generáciu telefónu, ktorý sa sústredí na fotoaparáty. HMD chce ponúknuť konkurencie schopné smartfóny pre fanúšikov mobilnej fotografie a vyhradí si na to práve túto sériu smartfónov.

Druhým telefónom zo série Skyline má byť HMD Skyline G2. Leaker na sociálnej sieti X zverejnil možné konfigurácie fotoaparátu, ktoré by tento telefón ponúkol. Zatiaľ ide pravdepodobne len o špekuláciu. Je však vysoko pravdepodobné, že spoločnosť HMD sa sústredí na výrobu telefónov, ktoré fotoaparátmi konkurujú aj väčším značkám.

Rozdiel medzi prvou generáciou smartfónu série HMD Skyline a tou druhou bude aj dizajn. Zatiaľ čo v prípade prvej generácie by sme mali naraziť na telefón, ktorý bude mať hrubšiu spodnú stranu rámika, no ostatné strany budú tenšie, Skyline G2 bude mať hrubšiu aj spodnú, aj vrchnú hranu. Odkáže tak na pôvodný dizajn Nokie Lumie, ktorý je dnes už možno mierne zastaraný, no v určitom zmysle aj nostalgický.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.