Modelový rad Huawei Mate 70 bude ďalším krokom vpred čínskeho výrobcu.

Séria smartfónov Huawei Mate 70 je zatiaľ len v štádiu únikov a špekulácií. Všetka pozornosť sa zatiaľ totiž uberá smerom modelového radu Huawei Pura 70, ktorý je dostupný aj na globálnom trhu. Čínsky výrobca smartfónov sa tento rok rozhodol presadiť aj na globálnom trhu s viacerými zariadeniami, pričom globálnu verziu získali z vlajkovej série až tri modely. Modelový rad Mate 70 však bude o pokroku, ktorý si chce výrobca dokázať ako po technickej, tak aj po softvérovej stránke.

V súčasnosti o tejto sérii smartfónov veľa nevieme. Čo je však takmer isté, Huawei pri nej využije nový čipset Kirin, na ktorom v súčasnosti pracuje. Podľa všetkého výrobca už dokončuje práce na 5 nm technológii, čím by sa takmer dorovnal dnešným gigantom ako je Qualcomm či MediaTek. Huawei v tomto preukázal skutočný pokrok za posledných pár rokov aj s ohľadom na sankcie, s ktorými sa stále vysporiadava.

Séria Mate 70 v septembri

Leaker s prezývkou Fixed Focus Digital na sociálnej sieti Weibo odkazuje na sériu Huawei Mate 70. Poukazuje na možný dátum predstavenia, kedy by sa tieto modely mohli dostať na trh. Možným riešením je pritom predstavenie koncom septembra, konkrétne 30. septembra. V tomto čase by mohli prísť modely na trh aj s novým čipsetom Kirin, postavenom na 5 nm technológii. Treba však rátať s tým, že tento dátum by mal byť prvým možným, kedy by sa modely dostali na trh.

Huawei Pura 70 ProZdroj: TOUCHIT
Huawei Pura 70 Pro

Séria Huawei Mate 70 by v Číne mohla byť dostupná s novým operačným systémom HarmonyOS Next. Stabilná verzia tohto systému by mala byť dostupná už v štvrtom kvartáli tohto roka, takže by dátum predstavenia smartfónov mohol korešpondovať práve so stabilným vypustením systému. Dátum predstavenia však treba brať s rezervou, keďže aj predstavenie série Pura 70 sa tento rok pomerne dlho odkladalo.

Okrem série Mate 70 odkazuje leaker aj na nové skladateľné modely. Huawei by tak tento rok mal zapracovať aj na týchto smartfónoch, o ktorých však zatiaľ nevieme takmer nič. Celkovo by však mohli byť až tri, pričom ukázať by sa mohol aj tri-fold model s troma časťami displeja.

Zdroj: huaweicentral.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.