Modelový rad Huawei P70 sa objavil v platforme Geekbench.

Predstavenie série Huawei P70 je už za rohom. Po odložení predstavenia sa očakáva, že čínska spoločnosť predstaví nový modelový rad už v apríli, pričom séria by mala pozostávať z trojice smartfónov. To potvrdzujú aj najnovšie informácie z platformy Geekbench, ktorá odhalila výkon hneď troch modelov. Telefóny sa v platforme objavili pod kódovým označením AL10, AL80 a tiež AL00.

Kód ALT-AL10 by mal patriť modelu Huawei P70, teda základnému smartfónu celej série. Druhým modelom by mal byť ALN-AL80, teda Pro verzia tohto smartfónu. Túto verziu by však vo výkone mal prekonať aj Huawei P70 Art, ktorého kódové označenie v tomto prípade má byť MNA-AL00.

Modely zo série Huawei P70 prešli testom výkonu.

Prvé dva modely série, teda Huawei P70 a Huawei P70 Pro by mali využiť čipset Kirin 9000S. Tento čipset bolo možné vidieť už aj v sérii Mate 60 z minulého roka a aktuálne ide o to najlepšie, čo spoločnosť Huawei vyprodukovala. Oba modely vsadia na vysoký výkon, pričom už základný model bodoval v platforme Geekbench veľmi dobre.

  • Huawei P70: 1243 (single-core), 3840 (multi-core)
  • Huawei P70 Pro: 1348 (single-core), 4114 (multi-core)
  • Huawei P70 Art: 1784 (single-core), 4589 (multi-core)

Ako môžete vidieť z bodového výsledku v benchmarku, model Huawei P70 Art disponuje výrazne vyšším výsledkom. Podľa špekulácií by tento model mal využiť výkonnejší čipset ako je Kirin 9000S, zatiaľ však nie je známe čo využije. V každom prípade však pôjde o smartfón, ktorý nebude dostupný na globálnom trhu. Huawei by totiž na Slovensko mohol priniesť len jeden smartfón, ktorým bude pravdepodobne Huawei P70 Pro.

Predstavenie telefónov je už blízko, dátum však zatiaľ stanovený nebol. Vzhľadom na prebiehajúce práce na smartfónoch by ale čínsky výrobca už nemusel predstavenie odkladať, keďže aktuálne pravdepodobne dokončuje už len posledné úpravy.

Zdroj: gizmochina.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.