Známy leaker odhalil, aké čipsety sa budú nachádzať v modeloch OnePlus Nord 4, resp. Nord CE 4 Lite.

Spoločnosť OnePlus sa už teraz pripravuje na predstavenie nových modelov strednej triedy. V príprave majú byť telefóny s označením OnePlus Nord 4 a Nord CE 4 Lite, ktoré budú cenovo dostupnými, no dobre vybavenými modelmi. Známy leaker s menom Yogesh Brar sa na tieto telefóny pozrel bližšie a priniesol informáciu, ktorá pravdepodobne poteší viacerých fanúšikov. Všetky tieto modely ponúknu čipsety od spoločnosti Qualcomm.

Najlepšie vybaveným telefónom bude pochopiteľne OnePlus Nord 4, ktorý vsadí na čipset zo série Snapdragon 7. Aj najmenej vybavený model v podobe Nord CE 4 Lite však prinesie Snapdragon 6, čím sa zasadí medzi lacnejšie, no stále pomerne vybavené telefóny.

Nová generácia OnePlus Nord s čipsetmi Snapdragon

Posledný únik spájaný s novou generáciou OnePlus Nord potvrdzuje čipsety, no aj doterajšie dohady. OnePlus Nord 4 totiž príde s čipsetom Snapdragon 7+ Gen 3. Tento čipset bolo možné nájsť aj v telefóne OnePlus Ace 3V, ktorý je dostupný len pre Čínu. Leakeri sa tak domnievajú, že práve Nord 4 bude prezlečeným modelom Ace 3V určeným pre globálny trh. Ak by sa tieto informácie potvrdili, v telefóne by bolo možné nájsť aj 5500 mAh batériu, podporu pre 100 W nabíjanie či 50 Mpx fotoaparát.

Brar však vo svojom príspevku na sociálnej sieti X informuje aj o čipsetoch, ktoré sa majú nachádzať v modeloch Nord CE 4, resp. CE 4 Lite. Model OnePlus Nord CE 4 sa už začiatkom apríla predstavil v Indii, pričom ponúkol čipset Snapdragon 7 Gen 3. Práve tento model má byť akousi strednou cestou medzi Nord 4 a Nord CE 4 Lite, pričom výkonom má byť zasadený podobne ako práve Nord 4.

OnePlus Nord CE 4 Lite príde na trh s čipsetom Snapdragon 6 Gen 1. Tento čipset sa zvyčajne nachádza v zariadeniach s cenou od 200 eur, pričom bežne ide o cenovo dostupné modely pre menej náročných zákazníkov. Ako si však OnePlus poradí s týmto modelom zatiaľ nie je možné povedať. Ak sa potvrdia doterajšie úniky, tak oba modely prídu na trh pravdepodobne v mesiacoch jún či júl.

Zdroj: androidauthority.com, X (@heyitsyogesh)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.