Séria OPPO Find X8 sa pomaly približuje k predstaveniu.

Október je tu a s ním aj predstavovanie nových smartfónov najmä v Číne. Blíži sa totiž predstavenie nového čipsetu pre vlajkové lode na rok 2025, Snapdragon 8 Gen 4. Okrem smartfónov s týmto čipsetom príde aj vlna nových smartfónov s MediaTekom Dimensity 9400 ako konkurentom čipsetu od Qualcommu. Prémiové modely s vysokým výkonom by sa mali predstaviť už v najbližších týždňoch a patriť by medzi ne mali aj smartfóny zo série OPPO Find X8.

Modelový rad OPPO Find X8 sa stal predmetom už viacerých únikov, vďaka ktorým máme informácie o výbave telefónov. Základný model série sa pritom teraz objavil na snímkach aj napriek tomu, že samotný smartfón na nich nie je vidno. Objavilo sa ale balenie telefónu, ktorý by mal byť predstavený už čoskoro. Nakoľko uniklo balenie modelu, očakáva sa, že výrobca už finalizuje posledné práce na zariadení.

OPPO Find X8Zdroj: gizmochina.com
OPPO Find X8

Balenie smartfónu neodhaľuje veľa informácií, no potvrdzuje spoluprácu s Hasselblad na fotoaparátoch. Obsahovať má pritom príslušenstvo ako je kryt na telefón, nabíjací adaptér SuperVOOC a kábel. Či bude ale toto príslušenstvo súčasťou smartfónu aj v Európe nevieme určiť. Isté ale je, že výrobca pracuje aj na globálnej dostupnosti série, čo potvrdili aj nedávne certifikácie telefónu. Ak sa tieto práce dotiahnu do konca, môžeme túto sériu očakávať aj na Slovensku.

Model OPPO Find X8 rovnako ako aj celú túto sériu by mal poháňať čipset MediaTek Dimensity 9400. Vo výbave by nemal chýbať ani 6,5″ displej s 1,5K rozlíšením, ktorý by skrýval aj snímač odtlačkov prstov. Batéria by mala mať kapacitu 5400 mAh, pričom SuperVOOC nabíjanie by malo byť dostupné pri 80 W rovnako ako v prípade modelu OPPO Reno12 Pro 5G, ktorý je dostupný aj na Slovensku. Chýbať by nemala ani podpora pre 50 W bezdrôtové nabíjanie.

Vlajková loď z dielne OPPO by mala ponúknuť aj prémiový fotoaparát, jeho špecifikácie až na 50 Mpx periskopický teleobjektív zatiaľ nie sú známe. Predstavenie série v Číne by malo prebehnúť 21. októbra, pričom globálne predstavenie modelov by sa mohlo udiať do konca tohto roka.

Zdroj: gizmochina.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.