Modelový rad Redmi Note 14 sa už pripravuje na predstavenie.

Séria smartfónov Redmi Note 14 sa zatiaľ môže zdať v nedohľadne. Aktuálne má totiž čínske Xiaomi v ponuke až päť zaujímavých smartfónov, ktoré spadajú pod sériu Redmi Note 13. Tá prišla na náš trh len pred pár mesiacmi, konkrétne v januári. Výrobca však neotáľa a pracuje na ďalšej sérii smartfónov, ktorá by mala byť prvý raz odhalená ešte tento rok. Ide konkrétne práve o modelový rad označený číslovkou 14.

Tento rok sa dočkáme čínskeho odhalenia smartfónov, ktoré prebehne už tradične na jeseň. Neskôr sa však budeme môcť dočkať aj globálneho predstavenia smartfónov, čo potvrdzuje aj nedávna certifikácia v IMEI databáze. Až tri smartfóny sú aktuálne prítomné v tejto databáze a všetky disponujú čínskou, indickou aj globálnou verziou.

Tri modely série Redmi Note 14 aj na globálnom trhu

Tento rok bolo skutočným prekvapením, keď na globálny trh prišlo až päť smartfónov spadajúcich pod sériu Redmi Note 13. Pri ďalšej generácii smartfónov tohto modelového radu však zrejme budeme môcť opäť čakať na predstavenie viacerých smartfónov. Už teraz je totiž potvrdené, že budú minimálne tri. V IMEI databáze sa totiž objavila trojica modelov, ktorých názvy už poznáme. Všetky tri modely zo série Redmi Note 13, ktoré sú aktuálne známe, by navyše mali podporovať 5G pripojenie.

Redmi Note 13 Pro 5GZdroj: TOUCHIT
Redmi Note 13 Pro 5G

Základným modelom má byť Redmi Note 14 5G. Ten sa v databáze objavuje pod kódovým označením 24090RA29G. Následne však očakávame aj predstavenie modelu Redmi Note 14 Pro 5G s kódom 24115RA8EG a tiež Redmi Note 14 Pro+ 5G pod označením 24094RAD4G. Všetky tri smartfóny sú už teraz takmer pripravené na predstavenie, ktoré pravdepodobne prebehne na jeseň.

Jedným z očakávaných období, keď by sa modely mohli predstaviť v Číne, je mesiac september. Vzhľadom na odlišné kódové označenie modelu Note 14 Pro 5G, ktoré odkazuje na 11. mesiac roku 2024, by tak predstavenie mohlo prebehnúť až v novembri. V každom prípade však tri novinky prídu najskôr do Číny, na globálnom trhu ich môžeme očakávať až začiatkom budúceho roka. Je však tiež pravdepodobné, že ich nakoniec bude viac a Xiaomi na globálny trh pridá aj nejaké tie 4G modely.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.