Nová várka únikov prezrádza všetko podstatné o globálnych verziách série.

Xiaomi tieto smartfóny predstavilo ešte koncom decembra 2021, pričom v tom čase nebola ešte známa dostupnosť mimo Číny, čo platí doteraz. Aktuálne sa však na základe nových správ z portálu GSMArena dozvedáme informácie o európskych cenách, ako aj ďalších špecifikáciách jednotlivých modelov. 

Aj napriek tomu, že získané informácie majú určitú výpovednú hodnotu, je ich potrebné brať s rezervou, nakoľko neboli oficiálne potvrdené. Jedno je však isté, ceny išli opäť hore. 

Model Xiaomi 12 Pro sa bude v Európe údajne predávať v rozmedzí 1 000 až 1 200 eur. Toto rozpätie cien nie je zatiaľ bližšie špecifikované, takže nevieme, či ide o cenové rozpätie na základe jednotlivých pamäťových verzií, alebo ide iba o možné cenové rozpätie základnej verzie. Pokiaľ by išlo o ceny základnej verziu (8/128 GB), tak cena je poriadne vysoká. Ak by však 1200 eur stála verzia 12/256 GB, tak cena je už menej bolestivá.

Rovnako je definovaná aj cena pri modeli Xiaomi 12. Tentokrát sa narába s cenami v rozmedzí 800 až 900 eur. V prípade tohto modelu budú v ponuke pamäťové verzie 8/128 GB a 8/256 GB. Nakoniec sa pozrime aj na ceny modelu Xiaomi 12X. Najlacnejší zástupca série sa má v Európe predávať v rozmedzí 600 až 700 eur, pričom aj pri tomto modeli budú v ponuke dve pamäťové verzie 8/128 GB a 8/256 GB.

Záujemcovia o tieto telefóny si budú môcť vybrať z viacerých farebných verzií – z modrej, sivej a fialovej. Očakávame, že všetky tri modely by mali byť v Európe dostupné od konca tohto mesiaca, prípadne až v marci.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.