Spoločnosť sa riadi pravidlom nezverejňovať o svojich nových zariadeniach žiadne detaily.

Aj na základe tohto rozhodnutia nekomentuje prípadné úniky. Spravidla však nemáme núdzu o informácie o tom, aké nové zariadenia pripravuje a ako budú vyzerať. Novinky pritom neobišli ani pripravovanú sériu Galaxy S21. Prvou a pomerne zásadnou informáciou je fakt, že novinky by sme mali spoznať skôr ako v tradičnom termíne, ktorý býva začiatkom kalendárneho roka.

Vzhľadom na problémy by oneskorené uvedenie nových produktov na trh nebolo prekvapením, no málokto by čakal, že spoločnosť bude schopná vydať vlajkové lode skôr. Medzi dôvody, prečo sa spoločnosť s uvedením Galaxy S21 ponáhľa, patrí však slabý predaj predchodcov a túžba spoločnosti vyťažiť s problémov spoločnosti Huawei maximum.

S odvolaním sa na dobre informované zdroje v dodávateľskom reťazci niekoľko médií informovalo, že spoločnosť Samsung požiadala svoje partnerské spoločnosti o urýchlenie a zahájenie výroby komponentov skôr ako v novembri tohto roku, čo je 1,5 mesiaca pred obvyklým začatím výroby komponentov. Zariadenia série Galaxy S21 sa začnú sériovo vyrábať v decembri s tým, že predstavenie by mohlo prebehnúť v januári budúceho roku.

Samsung Galaxy S21

Zdroj: GizChina

Správu o urýchlení predstavenia podporuje aj skutočnosť, že model s číslom SM-G9910 (pravdepodobne Galaxy S21) už získal potrebnú certifikáciu 3C. Tá ďalej odhaľuje, že novinka dostane rýchle 25 W nabíjanie. Podľa dostupných informácií by mal vrcholový model série dostať podporu až 65 W nabíjania.

Očakávame, že v rámci modelového radu budú dostupné tri modely – Galaxy S21, Galaxy S21+ a Galaxy S21 Ultra. Dokonca model Galaxy S21 Ultra vraj získa podporu dotykového pera vôbec ako prvý model série. Na druhej strane tento krok znamená pomalý zánik série Galaxy Note. 

Samsung Galaxy S21

Zdroj: GizChina

Od budúceho roka prídu série Galaxy S a Galaxy Note o status prémiových zariadení. V tomto segmente ich majú nahradiť skladateľné smartfóny série Galaxy Z. Aj preto by sme vraj nemali od série Galaxy S21 čakať nič prevratné. Dúfame, že zdroj sa v tomto smere mýli.

V závislosti od regiónu budú nové zariadenia dostupné s čipsetom Snapdragon 875 alebo Exynos 2100. V prípade Galaxy S21 Ultra výrobca použije OLED displej s rozlíšením 2K a obnovovacou frekvenciou najmenej 120 Hz (možno až 144 Hz). Zadný fotoaparát dostane sústavu piatich senzorov, pričom hlavný má prísť s rozlíšením 108 Mpx (ISOCELL Bright HM2). To by malo zabezpečiť nahrávanie videa v 8K pri 30fps.

Potešujúca však bude kapacita batérie, ktorá dosiahne až 5 000 mAh.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Takto vyzerá náš pracovný deň s Huawei MateBook X Pro 2020

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.