V redakcii sme testovali prémiový notebook od Huawei.

Huawei MateBook X Pro 2020 je špičkový notebook, ktorý patrí k tomu najlepšiemu nielen v portfóliu notebookov od Huawei, ale aj v rámci celého trhu.

Tento MateBook ponúka prvotriedny výkon, nádherný displej a kompaktné rozmery. Vďaka veľmi pohodlnej klávesnici a praktickým funkciám prepojenia so smartfónmi Huawei sa stal našim obľúbeným pracovným nástrojom. A v tomto článku vám ukážeme, ako vyzerá náš klasický pracovný deň s Huawei MateBook X Pro 2020.

Huawei MateBook X Pro 2020 a prepojenie so smartfónom Huawei P40 Pro

Huawei MateBook X Pro 2020 a prepojenie so smartfónom Huawei P40 Pro

Príchod do redakcie a ranná rutina

Rannú rutinu všetci dobre poznáte – prídete do práce a zapnete počítač. MateBook X Pro 2020 tento proces urýchľuje, nakoľko obsahuje snímač odtlačkov prstov v napájacom tlačidle. Ten funguje rýchlo a spoľahlivo, takže v priebehu pár sekúnd notebook beží a my sme prihlásení do systému Windows 10. Netreba zadávať ďalšie heslo alebo sedieť pred kamerou – postačí iba jedno stlačenie napájacieho tlačidla.

Ráno si skontrolujeme stav batérie notebooku, v prípade potreby ho na chvíľu pripojíme k napájaciemu adaptéru s USB-C káblom. Ak notebook nemusíme nabíjať, tak tento adaptér využívame aj na nabíjanie smartfónu či iného príslušenstva s USB-C portom. Je to praktické nielen v redakcii, ale aj pri cestovaní.

Huawei MateBook X Pro 2020Zdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT

Huawei MateBook X Pro 2020 umožňuje zapnutie a rýchle a bezpečné prihlásenie do Windows 10 jedným sltačením napájacieho tlačidla

Presúvame sa na tlačovú konferenciu

Na MateBooku X Pro 2020 sme si obľúbili jeho kompaktné rozmery a veľkú zobrazovaciu plochu displeja s uhlopriečkou 13,9 palca. Huawei to dosiahol použitím formátu obrazovky 3:2 a tenkými rámikmi, vďaka ktorým má obrazovka 91% podiel k telu.

Rozmery notebooku sú 304 × 217 × 14,6 mm a tento notebook nám ideálne pasuje do tašky cez rameno, ktorú sme si obľúbili vďaka jej kompaktnému spracovaniu. MateBook X Pro 2020 vďaka tomu môžeme nosiť pohodlne so sebou celý deň, čo by sme ocenili najmä na zahraničných výstavách a služobných cestách. V tomto smere je plusom nízka hmotnosť iba 1,33 kg. Za uplynulé mesiace sme kompaktné spracovanie notebooku a jeho pohodlné prenášanie ocenili aspoň počas presunu po Bratislave.

Huawei MateBook X Pro 2020

Huawei MateBook X Pro 2020 sme si obľúbili aj vďaka jeho vysokému výkonu a kompaktnému telu. Nosíme ho v ľahkej a malej taške, ktorú si prehodíme cez plece

Na tlačovej konferencii využívame prepojenie so smartfónom

O prepojení Huawei MateBooku s Huawei smartfónom sme podrobnejšie písali v tomto článku. Tieto funkcie využívame aj v redakcii a aj na tlačových konferenciách. V teréne najčastejšie oceňujeme rýchly bezdrôtový prenos fotiek z telefónu do notebooku. Nemusíme riešiť to, či sú notebook a smartfón pripojené do Wi-Fi siete alebo do internetu alebo hľadať kábel.

Smartfón jednoducho priložíme k notebooku a o pár sekúnd máme fotografie v pôvodnej kvalite a v plnom rozlíšení v notebooku, kde s nimi môžeme podľa potreby pracovať. A ak nemáme k dispozícii Wi-Fi sieť s prístupom do internetu, tak si priamo z MateBooku zapneme zdieľanie mobilného internetu zo smartfónu a to bez toho, aby sme museli s telefónom čokoľvek robiť.

Huawei MateBook X Pro 2020 a prepojenie so smartfónom Huawei P40 Pro

Huawei MateBook X Pro 2020 a prepojenie so smartfónom Huawei P40 Pro. Rýchly prenos fotiek zo smatfónu do notebooku

Návrat do redakcie a online tlačová konferencia

Z tlačovej konferencie v rámci Bratislavy sa vraciame do redakcie, kde nás čaká ďalšia tlačovka – tentokrát v online priestore. Notebook po návrate otvoríme a v priebehu pár sekúnd pokračujeme v práci tam, kde sme skončili. Vyklopíme webkameru, ktorá je zabudovaná priamo v klávesnici a pripojíme sa na virtuálnu tlačovú konferenciu.

Po jej skončení webkameru vrátime späť do klávesnice, takže sa nemusíme obávať, že by nás niekto cez kameru sledoval bez nášho vedomia. Huawei smartfón máme počas práce v redakcii pripojený k notebooku bezdrôtovo. Vďaka tomu môžeme telefón v prípade potreby ovládať priamo cez samostatné okno v prostredí systému Windows 10. Rýchlo si tak skontrolujeme Instagram, či odpíšeme na správu alebo vybavíme telefonický hovor – bez toho, aby sme telefón chytili do ruky.

Ak to situácia umožňuje, tak na videohovory a aj telefonáty zo smartfónu, ktoré vybavíme cez MateBook, využívame zabudované štyri reproduktory a mikrofóny. Tie sú takisto štyri a vedia odfiltrovať rušivé zvuky z okolia.

Huawei MateBook X Pro 2020

Huawei MateBook X Pro 2020 a jeho webkamera

MateBook X Pro 2020 v prípade potreby premeníme na stolný počítač

MateBook X Pro 2020 ponúka dlhú výdrž batérie, ktorá nám zabezpečí fungovanie počas celého pracovného dňa aj v prípade, že sa presúvame medzi redakciou a tlačovými konferenciami. A ak potrebujeme narýchlo doplniť energiu, MateBook podporuje rýchle nabíjanie, ktoré v prípade takmer vybitého stavu nabije necelých 40% kapacity v priebehu 30 minút.

MateBook X Pro 2020 niekedy v redakcii používame aj v režime stolného počítača. Vtedy využívame USB-C adaptér, ktorý je súčasťou balenia a umožňuje pripojenie externého monitora cez HDMI alebo VGA a zároveň pripojenie USB príslušenstva. Adaptér obsahuje aj USB-C port na napájanie.

Huawei MateBook X Pro

Huawei MateBook X Pro 2020 je možné premeniť na stolný počítač pomocou priloženého USB-C adaptéra. Ten využijete na pripojenie externého monitora a príslušenstva

Prečítajte si aj:

Aké výhody prináša prepojenie notebooku Huawei MateBook so smartfónom Huawei?

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit