Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Na výstave Integrated Systems Europe (ISE) 2019 Sharp predstaví Windows Collaboration Display (WCD) – novú generáciu interaktívnych displejov navrhnutých na podporu a zlepšenie tímovej práce.

70” 4K interaktívny displej pre podnikovú sféru a kancelárie malých stredných firiem spĺňa špecifikácie Microsoft WCD a je spojením cenami ovenčenej technológie Sharp a senzorov, ktoré dokážu pracovať s riešením Microsoft Azure Digital Twins na monitoring priestorov určených na spoluprácu.

WCD Sharp je vybavený modulom senzora internetu vecí (IoT), ktorý napomáha monitorovať prostredie schôdzí. Senzory sú schopné vracať dáta späť na platformu Azure Digital Twins, kde pomáhajú facility manažérom monitorovať obsadenosť rokovaní, kvalitu vzduchu, úroveň osvetlenia, teplotu a vlhkosť.

Tieto vyspelé funkcie sú súčasťou vízie spoločnosti Microsoft priniesť na pracoviská výkon inteligentného cloudu pri využití AI a IoT a nástrojov pre produktivitu s cieľom vytvoriť produktívnejšie prostredie s vyššou mierou možnosti spolupráce. Podniky budú schopné tieto využívať na zlepšené riadenie systémov vykurovania, klimatizácie a rezervácie miestností na základe skutočne využitého priestoru.

Okrem riešenie v oblasti IoT bol WCD Sharp navrhnutý pre prácu so známymi nástrojmi spoločnosti Microsoft, ktoré organizácie už v plnej miere využívajú, napríklad Office 365. Office 365 organizáciám poskytuje digitálne centrum pre tímovú spoluprácu pomocou platformy Microsoft Teams, ktorá kvôli jednoduchšej spolupráci v rámci skupiny na jedinom mieste združuje konverzácie, obsah aj potrebné nástroje.

Alexandr Stočes, Product Manager, Sharp Electronics CEE, uvádza: „Je kľúčové, že WCD Sharp sa ľahko používa a ľahko sa k nemu je možné pripojiť – skrátka prídete, pripojíte sa a môžete spolupracovať – ale zároveň monitoruje vaše prostredie a pomôže vám s optimalizáciou týchto podmienok. Ide o ďalší evolučný stupeň interaktívneho displeja, pričom je prvým, ktorý je pripravený na inteligentné budovy a zároveň je taktiež prvým, ktorý využíva potenciál IoT na zvýšenie produktivity našich rokovacích miestností.“

„V rámci vývoja tejto časti inteligentnej kancelárie Sharp sme hrdí na spoluprácu s Microsoftom. Displej predstavuje ideálne zariadenie, ktorého inteligenciu je možné zvyšovať. Je stredobodom rokovacej miestnosti a vaším oknom k zvyšku tímu aj celému okolitému svetu.“

Stánok Sharp predstaví niekoľko WCD pripravených pre návštevníkov tak, aby mohli zakúsiť prostredie odlišných typov rokovaní a prostredí na spoluprácu. Pre videokonferencie je displej vybavený integrovanou 4K kamerou, mikrofónom pre vzdialené pole a reproduktormi, konektor USB-C potom umožňuje jednoduché a jednotné pripojenie, ktoré ďalej skracuje čas nutný na prípravu zariadenia pred rokovaním. Integrované bezdrôtové pripojenie taktiež umožňuje jednoduché zdieľanie informácií z PC, laptopov, mobilov a tabletov bez nutnosti pracovať s kabelážou.

70“ interaktívny displej taktiež prináša najvyšší komfort spolupráce ako pri písaní perom na papier – teda dojem a okamžitou odozvou, ktoré sa skutočne približujú tomuto štýlu práce. 30-bodový kapacitný P-CAP dotyk a aktívne pero so štyrmi tlačidlami prinášajú intuitívny dotykový dojem a umožňujú  používateľom pri prezentáciách pracovať s vyššou mierou sebavedomia.

Sharp bude na ISE predstavovať celý rad interaktívnych a neinteraktívnych displejov, navrhnutých na podporu lepších rokovaní. Okrem toho tu bude taktiež vlajková loď, 80” 4K BIG PAD, ktorý umožňuje presné písanie, mimoriadne jednoduché použitie a je ideálny na zobrazenie veľkého množstva podrobných informácií.

Na stánku bude taktiež prototyp nového digitálneho displeja, ktorý predstavuje náhradu za tradičný flip chart. Displej je možné používať v režime na šírku aj na výšku, čo pri brainstormingu umožní rýchly a jednoduchý záznam poznámok.

Displeje Sharp WCD budú k dispozícii od jari 2019.

Ak sa chcete dozvedieť viac z oblasti vizuálnych riešení a produktov Sharp, kliknite, prosím sem.

Značky: