Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Zdá sa, že v dnešnej dobe sa v každom rozhovore o hybridných zasadacích miestnostiach nevyhnutne spomenie Front Row – prvý rad (v hľadisku alebo na športovisku je to rad sedadiel umiestnených vedľa seba najbližšie k javisku, hracej ploche alebo inej oblasti, kde sa odohráva zaujímavá činnosť).

Rozloženie Front Row v Microsoft Teams Rooms (MTR) je navrhnuté tak, aby vzdialení účastníci mali vo fyzickej konferenčnej miestnosti rovnaké podmienky: tvárou v tvár, v životnej veľkosti a „v rade“, ako keby sedeli oproti svojim kolegom v miestnosti.

Je to dokonalé riešenie výziev spojených s hybridnou prácou. Nielenže lepší zážitok zo zasadacích miestností pomáha prilákať pracovníkov späť do kancelárie, ale znamená to aj to, že vzdialení účastníci nie sú znevýhodnení.

Nie každá zasadacia miestnosť však musí byť miestnosťou MTR a Front Row nemusí byť ideálnym riešením pre každé stretnutie. Špecifikácie zasadacích miestností by nemali obmedzovať používateľov na akýkoľvek typ zasadacích postupov, ale mali by zostať flexibilné a prispôsobivé, odolné voči budúcim zmenám vo využívaní.

Tempo inovácií v hybridných platformách rizikového kapitálu je prinajmenšom rýchle! Tempo zmien bude nepochybne pokračovať, ale na jednej veci sa všetci zhodneme, a tou je veľkosť obrazovky – choďte na veľké obrazovky.

Postupný prechod na väčšie veľkosti

Greg Jeffreys, predseda riadiaceho výboru pre normy AVIXA a jeden z vedúcich predstaviteľov diskusie o používateľskom zážitku v konferenčných miestnostiach, považuje prechod na väčšie veľkosti obrazu za nevyhnutnosť, aby sa zabezpečila budúcnosť pred novým vývojom v oblasti rozloženia obrazoviek a súvisiacich pomerov strán.

„Jedna vec, o ktorej som veľmi presvedčený, je, že budeme musieť očakávať, že ľudia prejdú na oveľa väčšie veľkosti displejov, než na aké sú zvyknutí. Ak má táto miestnosť fungovať päť, šesť alebo dokonca sedem rokov, uistite sa, že máte na stene naozaj veľký obraz,“ hovorí.

Veľkosť miestnosti, vzdialenosť sledovania a scenáre používania určia minimálnu veľkosť obrazu pre najlepší zážitok zo sledovania. V prípadoch, keď sa má použiť rozloženie obraz v obraze, ako napríklad Front Row, nezabudnite, že veľkosť zobrazovacej oblasti bude potrebné zväčšiť, aby hlavné okno obsahu spĺňalo výpočet ideálnej veľkosti obrázka. Tu sa odvolávame na normu DISCAS pre veľkosť obrázku.
Snaha zväčšiť obrazovku znamená viac priestoru pre zábery hlavy a ramien v životnej veľkosti, aby boli vzdialení účastníci viditeľnejší a dostatok priestoru pre chatovacie okná a obsah prezentácie. Čím väčšia je plocha obrazovky, tým lepšie sú možnosti rozloženia.

Odporúčaný pomer strán pre rozloženie Front Row je 21:9, čo je mimoriadne široké rozloženie obrazovky, ktoré umožňuje zobrazenie viacerých účastníkov „v rade“. Spoločnosť Microsoft teraz odporúča aj pomer strán 16:9. Z toho vyplýva, že inovácie v oblasti konferenčných miestností sa neustále vyvíjajú, takže flexibilita je kľúčová!

Viac informácií o nedávnych zmenách v dizajne MTR a odporúčaných veľkostiach obrázkov nájdete v článku MTR Update od Grega Jeffreysa.

Ako môžem získať viac priestoru na obrazovke?

Veľkoformátové displeje LCD

V menších zasadacích miestnostiach a priestoroch na stretnutia môže byť najlepšou voľbou veľkoformátový LCD displej. Jeden veľkoformátový displej s veľkosťou až 98″ poskytuje dostatok priestoru na stretnutia s jedným alebo dvoma vzdialenými účastníkmi.

Riešenie s dvoma obrazovkami rozširuje dostupnú plochu obrazovky. Napríklad systém Du-Co Room System od spoločnosti NEC ponúka najlepšiu flexibilitu pre malé až stredne veľké konferenčné miestnosti, v ktorých možno usporiadať videokonferencie, zatiaľ čo jedna obrazovka je dotyková na anotácie v prostredí na spoluprácu.

Projekcie

Laserová projekcia, ktorá sa opäť objavuje v konferenčných miestnostiach, poskytuje veľký, jasný a škálovateľný obraz s rozlíšením bez pixelov. Použitím dvoch alebo viacerých projektorov vedľa seba môžete dosiahnuť výnimočnú šírku a ideálny pomer strán pre preferované usporiadanie videokonferencií, či už ide o MTR Front Row alebo akúkoľvek inú platformu alebo usporiadanie. Projekcia je tiež diskrétna (žiadne čierne plátno, keď sa nepoužíva), nákladovo efektívna a všestranná.

Séria NEC PA je vybavená patentovaným uzavretým svetelným motorom s inovatívnym dizajnom ventilátora, vďaka ktorému je počas prevádzky prakticky nepočuteľný a všetka pozornosť sa sústredí na obraz, nie na projektor. Objektív NP44ML s veľmi krátkou projekčnou vzdialenosťou umožňuje získať väčšie rozmery obrazu pri kratšej projekčnej vzdialenosti, čím sa zvyšuje flexibilita.

Na dosiahnutie čo najlepšieho používateľského zážitku je dôležité skombinovať projektor s kvalitnou projekčnou plochou, aby sa maximalizoval jas a je potrebné zohľadniť okolité svetlo v priestore stretnutia.

DvLED steny

S modulmi dvLED môžete dosiahnuť ľubovoľnú veľkosť, tvar a rozlíšenie. Vynikajúci jas 600 cd/m2, živé farby 281 bil. a hlboký kontrast 5000:1 sú prísľubom výnimočného zážitku zo sledovania bez rámčeka, čo zaručuje prestížny dojem.

Nové ultra široké riešenie LED-FE009i2 od spoločnosti NEC poskytuje viac priestoru na roztiahnutej jedinej obrazovke, ktorá umožňuje vysokú hustotu informácií so super jemnou roztečou pixelov 0,95 mm. Pomer strán 21:9 je špeciálne navrhnutý pre panoramatické video konferenčné usporiadania, ako je napríklad Front Row, alebo pre použitie vo viacerých oknách.

Využitím škálovateľnosti obrazoviek dvLED v konferenčných miestnostiach s vysokými investíciami môže konfigurácia steny s pomerom strán 32:9 ponúknuť ešte väčšiu flexibilitu na zabezpečenie všetkých možných scenárov konferenčných miestností v budúcnosti.

Ako zistím, aké vybavenie do konferenčnej miestnosti potrebujem?

Predtým, ako do niečoho investujete, musíte si definovať, čo chcete dosiahnuť. Zapojenie používateľov je nevyhnutné na to, aby bol proces správny hneď na prvýkrát. Ak existuje viacero zasadacích miestností, každá z nich môže ponúkať rôzne funkcie na rôzne účely a je nevyhnutné definovať, na čo sa bude každá miestnosť používať. Ide o vyhradený priestor, napríklad vyhradený MTR, alebo je potrebná väčšia flexibilita. MTR poskytuje rovnaký známy zážitok zo stretnutia, ale nemusíte používať rozloženie Front Row pri každom nastavení.

Príliš veľká flexibilita v miestnosti, ktorá má slúžiť všetkým ľuďom, predstavuje riziko, že sa stane nepoužiteľnou pre všetkých, preto je potrebné starostlivé vyváženie, s ktorým vám môžeme pomôcť.
So spoločnosťou Sharp/NEC si môžete byť istí, že vďaka nášmu poradenskému prístupu a prístupu k našim odborným znalostiam v oblasti technológií LCD, projekcie a dvLED dosiahnete najlepší možný výsledok pre každú konferenčnú miestnosť. Môžete si byť istí najvyššou kvalitou a spoľahlivosťou s dlhou životnosťou, aby ste minimalizovali celkové náklady na vlastníctvo a zároveň podporili svoje ciele udržateľnosti.

Dostupnosť a distribúcia produktov:

Výrobky je možné zakúpiť v sieti distribútorov alebo predajcov Sharp/NEC.
Distribútori pre SK sú:

  • AT Computer SK – https://www.atcomp.sk/
  • eDsystem SK – https://www.edsystem.sk/
  • IMPROMAT-COMPUTER s.r.o. – http://www.impromat.sk/

3 roky záruka výrobcu:

Sharp/NEC ponúka štandardnú trojročnú záruku a je možné pridať predĺženú záruku výrobcu až na 5 rokov.

Výrobca tak ponúka najvyššiu bezpečnosť investície a veľmi nízke celkové náklady na vlastníctvo.
Spoločnosť Sharp/NEC ponúka pre svoje výrobky službu SERVICE PLUS – záväzok kvality.

Na vybrané projektory sa vzťahuje predĺžená bezplatná záruka výrobcu až na 5 rokov od registrácie na základe akcie do marca 2023, podmienky nájdete TU.

Značky: