Pred približne rokom sa na trh uviedli slúchadlá Shure KSE1500 s cenovkou 2999 dolárov.

Tento model ponúkal zvuk, ktorý nenájdete nikde inde. Cenovka je naozaj vysoká a spravila tieto slúchadlá pre veľa používateľov nedostupnými. Aktuálne sa na trh dostáva lacnejšia verzia.

S cenovkou “iba” 1999 dolárov prichádza model KSE1200, ktorý sa vzdal digitálneho signálového procesora DSP a predáva sa iba so zosilňovačom. Tento krok umožnil zníženie ceny o tretinu, pričom pri zachovaní audiofilskej kvality si KSE1200 stále robia nárok na najlepšie hrajúce slúchadlá vo svojej triede.

Vyznie to trochu komicky, nakoľko Shure si v tejto kategórii bude udržiavať vedúce postavenie pomerne ľahko, nakoľko nikto iný nič podobné v tejto kategórii neprodukuje. Elektrostatické slúchadlá Shure KSE1500 so zosilňovačom fungovali na princípe prevodníka na zvýšenie kvality zvuku, kedy po pripojení vstupného zariadenia ste dostávali konzistentnú úroveň kvality konverziou signálu.

Pri modeli KSE 1200 budete potrebovať vlastný DSP procesor, ktorý pravdepodobne bude mať veľa používateľov zabudovaný vo svojom prehrávači médií presne podľa svojho vkusu.

Shure KSE1200 budú pre veľa záujemcov pomerne nedostupné aj po 30 % úspore oproti KSE1500. Ale pokiaľ sa pre ne rozhodnete, tak budete vedieť oceniť ich zvukovú kvalitu.

Princíp fungovania slúchadiel Shure KSE

zdroj: theverge

Prečítajte si aj:

Huawei FreeBuds: Bezdrôtové slúchadlá inšpirované Applom

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.