HP Inc prichádza s vynovenou ponukou pre atramentovej multifunkcie do domácnosti ale menšie a stredné podniky, pričom sú zaradené do programu HP+.

Čo je HP+ a kedy sa oplatí?

Pripomeňme, že ide o službu, pri ktorej sa vám nikdy neminie atrament a nemá žiadne starosti s objednávaním náplní. Tie vám automaticky prinesie kuriér v okamihu, keď je to vhodné. Podľa našich dlhodobých skúšok je to s dostatočným predstihom a tak sa vám nestane, že potrebujete niečo väčšie vytlačiť počas víkendu a prekvapil by vás nedostatok atramentu v náplniach. Platíte teda za atrament mesačne a o iné sa nestaráte, nemusíte ani sledovať hladinu atramentu v náplni, všetko je automatické.

HP ENVY Inspire 7920eZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
HP ENVY Inspire 7920e s prelepeným USB portom

Z toho zároveň vyplýva, že zariadenie musíte mať pripojené na internet, inak by akosi systém objednávaní náplní nemohol správne pracovať.

Výkonná multifunkcia s dotykovým displejom

V redakcii sme testovali multifunkciu s názvom HP ENVY Inspire 7920e. Počas inštalácie v našej domácnosti sme ju pripojili na domácu Wi-Fi sieť a tlačili takto z mobilného telefónu ale aj z notebooku.

HP ENVY Inspire 7920eZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
HP ENVY Inspire 7920e

ENVY Inspire 7920e je multifunkcia a je tak v hornej časti vybavená ručným aj automatickým skenerom, môžete teda farebne skenovať aj kopírovať dokumenty. To sa určite hodí. Multifunkcia je vybavená USB portom, ten je ale prelepený páskou a využíva sa vtedy, keď nechcete použiť službu HP+ a náplne si budete kupovať sami. Tomu prirodzene nikto nebráni a ak vám to vyhovuje, môžete postupovať klasickým spôsobom. HP + vás zbaví problémov so zaschnutým atramentom – ak by sa tak stalo, vymení sa pomocou kuriéra.

HP ENVY Inspire 7920eZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
HP ENVY Inspire 7920e a vstupný podávač na A4 ale aj fotografie

Inštalácia

Pri inštalácii sme postupovali z mobilného telefónu, dá sa to z aplikácie HP Smart z platformy Android aj iOS. Pokiaľ to chcete, dá sa inštalácia vybaviť aj z notebooku. Pre operačný systém Windows existuje aplikácia HP Smart v Microsoft Store. Po skončení softvérovej inštalácie sme boli vyzvaní na zarovnanie tlačových hláv, ktoré prebehlo automaticky.

HP ENVY Inspire 7920eZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Inštalácia HP ENVY Inspire 7920e z mobilu

Výhoda je, že multifunkcia sa po vybalení a pripojení do elektrickej siete sama zapne a na displeji zobrazí QR kód, ktorý si načítate smartfónom. Počas inštalácie si vytvoríte HP konto alebo sa prihlásite k existujúcemu a zvolíte si plán služby.

Toto je rozhranie na tlač dokumentov cez HP ENVY Inspire z operačného systému Windows vrátane odhadu spotrebného materiálu

Výber plánu závisí od počtu vytlačených strán do mesiaca. Podrobnosti o službe HP+ nájdete tu. Dôležité pritom je, že sa dá ušetriť až 50 % nákladov na atrament. Pokiaľ sa rozhodnete pre službu HP+, získate celých šesť mesiacov predplatného služby Instant Ink a celý rok záruky HP navyše pri použití originálneho atramentu HP. Službu pritom môžete kedykoľvek zrušiť a vrátiť sa ku klasickému nakupovaniu originálnych atramentových kaziet HP.

Obojstranná tlač aj skenovanie

Výhodou HP ENVY Inspire 7920e je to, že poskytuje obojstrannú tlač. Rovnako si môžete zvoliť pridávanie informácií o dátume a mieste, kde boli fotografie mobilným telefónom zhotovené. Okrem toho si môžete vybrať formáty ako je panoráma alebo štvorec (to je vhodné pre sociálne siete) a rôzne grafické šablóny.

Osobne odporúčame využitie služby HP+ a napojenie multifunkcie na internet. Takto môžete tlačiť odkiaľkoľvek cez internet alebo z ENVY Inpire posielať naskenované predlohy priamo do smartfónu alebo na email. Ak si urobíte prepojenie len cez USB, potom môžete takéto úlohy realizovať len lokálne.

Aj miestne ovládanie priamo na multifunkcii

Veľmi výhodný je farebný a dotykový displej v prednej časti. Pomocou neho nastavíte voľby kopírovania alebo skenovania asi najrýchlejšie. Pri skenovaní sú špecializované voľby napr. na obojstranné skenovanie preukazu.

HP ENVY Inspire 7920eZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Ovládanie pomocou dotykového displeja

Rýchlosť práce

Najdôležitejšou úlohou je však tlač. Fotografiu v najvyššej kvalite na formát A4 sme tlačili 3 minúty a 52 sekúnd a kvalita je vynikajúca. Tlač monochromatického A4 dokumentu z Excelu trval 19 sekúnd od povelu na tlač po umiestnenie výtlačku vo výstupnom zásobníku.

Ekológia

Na záver ešte pripomeňme ekologický rozmer tohto riešenia. S každou stránkou vytlačenou pomocou systému HP+ sa spoločnosť HP postará v rovnakej miere o ochranu a obnovu lesov. Výrobca použil viac ako 45 % podiel recyklovaného plastu.

Cena: 174 eur

Zapožičal: HP

Zdroje: vlastné, HP

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.