Myšky dnes dostať v rôznych tvaroch a vyhotoveniach, z ktorých si vyberie každý podľa vlastných preferencií.

Na našom stole sa ocitla zaujímavá myš LG Beetle Mouse MEB-300, ktorá je skladacia a pripojiť ju môžete dvomi spôsobmi. Integruje klasickú bezdrôtovú komunikáciu s nano prijímačom, ale aj Bluetooth 4.0 pripojenie.

To je výhoda, nakoľko nano prijímač môžete mať neustále v primárnom PC, pričom je myš aj naďalej použiteľná napr. so smartfónom alebo iným PC. Jej tvar pripomína chrobáka, čo napovedá aj samotný názov. Vrchná časť zariadenia sa jednoducho zasúva a vysúva, pričom v zasunutom stave je myš deaktivovaná a vhodná na prenášanie.

Po otvorení sa automaticky aktivuje a jej veľkosť je aj pre väčšie ruky dostačujúca. Výber konektivity je v spodnej strane myšky klasickým prepínačom. Vedľa neho sa nachádza optický snímač s citlivosťou 1000 dpi.

Myš je napájaná dvomi AAA batériami a má celkovo štyri funkčné tlačidlá. Rozmery v zloženom stave sú 68 × 83 × 32 mm, v rozloženom stave je to 68 × 106 × 32 mm s hmotnosťou 56 gramov. V balení nájdete samotnú myš s nano prijímačom, batérie a návod.

Cena: okolo 65 Eur
Zapožičal: LG

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júlovo-augustovom vydaní TOUCHIT č. 7-8/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE