Ako ďalšie užitočné príslušenstvo k telefónu Note10+ sme si zvolili ochranný obal.

Je to tak, každý telefón raz spadne (bez výnimky) a je naozaj problém prežiť prvé oškreniny na rohoch telefónu alebo nebodaj prasknutý displej nie je nič príjemné. Vymeniť prasknutý displej nie je ani jednoduché ani lacné.

Máme svoje skúsenosti s padaním telefónu na zem a na 80 % spadne tak, že keď máte len čiastočný obal napr. pre zadnú stranu, tak sa poškodí. Ako keby pri páde telefón hľadal ten „správny“ uhol ako spadnúť, aby sa pád prejavil na jeho tele napriek čiastočnému obalu. Preto sme zástupcovia „knižkových“ obalov, ktoré kryjú tak zadnú ako aj prednú časť telefónu s displejom. Ani tak nie je ochrana  na 100 %, ale ta roky používania smartfónu sa nám pri tomto kryte a pomerne silných pádoch telefónu nič nestalo.

Prirodzene, tento kryt má svoje obmedzenia. Horšie sa napr. s telefónom fotografuje a natáča video. Nie jednotlivé zábery ale také systematické fotenie povedzme 50 záberov. Tiež si telefón s obalom nedáte do držiaku. Pri týchto činnostiach na predstavovacích akciách nových produktov si tak často dávame kryt dole a na telefón dávame pozor ako na oko v hlave.

Ďalej horšie sa v kryte bezdrôtovo nabíja nositeľné zariadenie, v našom prípade hodinky Gear S3. Aj vtedy ho dávame dole. Zaujímavé je, že pri každom aj opakovanom nasadení krytu nám telefón gratuluje k novému krytu a snaží sa ponúknuť vhodné šablóny pre telefón. Dá sa to ale ľahko zrušiť.

V každom prípade vybrali sme si kryt Note10 + Clear View Cover v elegantnej modrej farbe. Teraz je tento kryt vyhotovený tak, že vybrané informácie sú zobrazené na zaoblenej strane displeja a vyzerá to efektne a rovnako sa tieto informácie lepšie čítajú.

Cena tohto krytu je na slovenskom trhu je 54,90 eur a existuje aj vo farbe čiernej, bielej a striebornej. Páči sa nám, že napriek krytu ostal telefón Note10+ stále tenký a v modrom vyhotovení podľa nás vyzerá najlepšie.

Pozrite si aj 45 W nabíjačku pre Galaxy Note10+

Šikovné príslušenstvo pre Galaxy Note10+ (časť 1)

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.