Diapozitív alebo klasický film zo starého fotoaparátu je dnes raritou.

Ak však takéto historické pamiatky máte, dajú sa jednoducho zdigitalizovať. Postačí na to špeciálny skener filmov CAMLINK Film Scanner CL-FS20, ktorý disponuje 5 Mpx kamerou a LED osvetlením filmu. Možnosť snímania je až do rozlíšenia 10 Mpx a k tomu softvérové dopočítanie. Rozlíšenie skenovania je 1800 až 3600 dpi, ale výsledné fotografie sú však skôr priemernej kvality. Veľa pritom záleží na kvalite predlohy, tie sú totiž často nekvalitné. Fotky sa ukladajú na SD kartu (max. 32GB).

Zariadenie má 2,4-palcový LCD displej, na ktorom si môžete výsledné fotografie prezerať a otáčať do vyhovujúceho stavu. Ovládanie je zabezpečené šiestimi tlačidlami a menu je v anglickom jazyku. V nastaveniach je možnosť vybrať z troch druhov filmov na skenovanie – čiernobiely, pozitív a negatív. Taktiež tu nájdete nastavenie hodnoty expozície (EV). Môžete ju nastaviť napevno alebo pri skenovaní snímky osobitne. Ku skeneru sa dodáva nabíjačka s USB káblom a videokábel. Pomocou týchto káblov prepojíte skener s PC (ako pamäťové médium) alebo TV (ako obraz). V balení nájdete aj držiak na diapozitív, držiak na film, rýchly podávač diapozitívov, čistiacu pomôcku a návod v českom jazyku.

Cena: 76,99 €
Zapožičal: Nedis Slovakia

Tento článok vyšiel aj v tlačenom novembrovom vydaní TOUCHIT č. 9/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE