V redakcii sme vyskúšali tyčový, cyklónový vysávač 2 v 1. Kombinuje v sebe výhody tyčového vysávača a malého príručného vysávača v jednom zariadení.

Dizajn a obsah balenia

Vysávač má jednoduchý a elegantný dizajn. Jeho prevedenie je robustné a hlavná tyč je z popráškovaného kovu. Ergonomická, pištoľová rukovať na tele vysávača s ľahkou váhou zabezpečujú, že sa vysávač pohodlne ovláda a udržať ho v ruke nespôsobuje problémy počas polhodiny používania.

V balení je okrem hlavnej jednotky množstvo ďalšieho príslušenstva: podlahová kefa, okrúhla kefová hubica, kombinovaná kefa 2 v 1, štrbinová dýza, držiak na príslušenstvo a stenu vrátane nabíjačky a montážneho materiálu.

Ponuka doplnkových nadstavcov v baleníZdroj: TOUCHIT
Ponuka doplnkových nadstavcov v balení

Hlavná vysávacia jednotka

Hlavnú jednotku vysávača poháňa 400 W bezkefový motor, ktorý je riadený digitálne. V prednej časti hlavnej jednotky je displej a dve tlačidlá. Na displeji sa zobrazujú informácie o zvolenom režime, stave batérie a zostatkovom čase vysávania pre zvolený režim. Jedno z tlačidiel slúži na zapnutie a vypnutie vysávača a druhé zase na voľbu čistiaceho režimu.

V spodnej časti hlavnej sacej jednotky je nádoba na prach a nečistoty s kapacitou približne 350 ml. Vysávač je vybavený účinným filtračným systémom s HEPA filtrom. Vďaka nemu sú zachytené aj jemné prachové častice, čo ocenia aj alergici. Nádobu je možné vyprázdniť stlačením jedného tlačidla. Pre dôkladnejšie vyčistenie cyklónového filtra je možné nádobu odskrutkovať, vypláchnuť, dôkladne vysušiť. Vysávač v žiadnom prípade nie je možné použiť na mokré plochy. Li-ion batéria s kapacitou 2500 mAh je umiestnená v spodnej časti hlavnej jednotky a na plnú kapacitu sa nabije za približne 5 hodín.

Kombinovaný nadstavec na čalúneniaZdroj: TOUCHIT
Kombinovaný nadstavec na čalúnenia

Čistiace režimy a naše skúsenosti

Vysávač disponuje troma čistiacimi režimami. Ekonomický režim ponúka najdlhšiu dobu prevádzky až 35 minút, avšak pri zníženom sacom výkone. Naopak režim boost zase vydrží vysávať 10 minút pri maximálnom výkone, napríklad keď potrebujete vysať intenzívne znečistenú oblasť. Automatický režim ponúka až 20 minút prevádzky, pričom v tomto režime sa tiež prispôsobuje aj rýchlosť kefy na kobercoch. Jednou z výhod tohto modelu je aj relatívne nízka hlučnosť počas vysávania, čo ocenia najmä ľudia žijúci v bytoch.

Vysávač je určený na tvrdé povrchy a koberce. My vysávač pravidelne používame v rámci redakcie, kde máme koberce s krátkym vlasom. Pri kobercoch s príliš dlhým vlasom (okolo 3 cm), môžete mať problém s hlavnou vysávacou kefou, ktorá sa môže zasekávať. Ocenili by sme aj malú prídavnú motorickú kefu na čalúnenia, inak nemáme vysávaču čo vytknúť.

  • Vysávací nadstavec sa zmestí aj pod nábytokZdroj: TOUCHIT
  • Vysávač Silvercrest je určený na vysávanie kobercov a tvrdých podláhZdroj: TOUCHIT
  • Vyprázdňovanie nádoby na prach je jednoduchéZdroj: TOUCHIT
  • Hlavný nadstavec má motoricky poháňanú kefuZdroj: TOUCHIT
  • Kombinovaný nadstavec na čalúneniaZdroj: TOUCHIT
  • Štrbinový nadstavecZdroj: TOUCHIT
  • Ponuka doplnkových nadstavcov v baleníZdroj: TOUCHIT
  • Odpadovú nádobu je možné aj úplne odňaťZdroj: TOUCHIT
  • Čistiaci režim BOOSTZdroj: TOUCHIT
  • Automatický čistiaci režim prispôsobuje aj rýchlosť otáčok kefyZdroj: TOUCHIT
  • Režim ECO ponúka dlhú prevádzkovú dobuZdroj: TOUCHIT
  • Pomocné LED diódy na hlavnej vysávacej kefeZdroj: TOUCHIT
  • Silvercrest tyčový vysávač 2v1 je užitočný pomocníkZdroj: TOUCHIT
  • Stojan určený na montáž na stenuZdroj: TOUCHIT
  • Stojan namontovaný na stene spolu s nadstavcamiZdroj: TOUCHIT

Záver

Vysávač je dobrou voľbou pre každého, kto hľadá flexibilné a cenovo dostupné riešenie pre domáce vysávanie.

Cena: 149 eur
Zapožičal: www.lidl.sk

Tomas Buransky

Tomas Buransky
Mám rád nové veci a preto je skvlelé, že vďaka mojej práci sa môžem venovať marketingu v spojení s tými najnovšími technológiami.