Skladací telefón predstaví firma už o niekoľko dní.

Dátum 20. február 2019 sa tak navždy zapíše do dejín tejto značky. Okrem modelov S sa pripravujeme aj na to, že predstaví práve skladateľný smartfón. Toto však ešte v tejto chvíli nie je definitívne potvrdené.

Pôjde o ďalší Unpacked Event, ktorý si Samsung vždy necháva na predstavenie svojich noviniek. Produktov, do ktorých vkladá najväčšie nádeje. V tomto prípade do smartfónu nateraz označovaného pod názvom Samsung Folding Phone / Samsung Galaxy Fold.

Správy o tomto smartfóne boli pomerne nejasné. Vždy totiž išlo o útržky informácií, ź ktorých sa dalo veľa tušiť, no zároveň takmer nič konkrétne neprezradili. V lete sa na Tweeteri objavila správa s popisom „Hello, Galaxy F“. Nič viac neprezradila ani nepodávala bližšie vysvetlenie.

Toto aj aktuálne a zatiaľ posledné video, ktoré niečo o skladacom smartfóne prezrádza. Prvé informácie sa objavili už v novembri minulého roku, kedy sme mohli vidieť koncept takéhoto zariadenia na nie veľmi dobre viditeľných snímkach.

To, že ide o zariadenie s displejom, ktoré sa dá zložiť, bolo jasné. Nasleduje obrázok z magazínu Let’s Go Digital, ktorý je síce iba 3D render, no najbližšie tomu, čo môžeme od Samsungu očakávať. V zloženom stave by mohlo mať zariadenie 4,58“ displej, po rozložení by sa uhlopriečka zväčšila na 7,3“.

Samsung vždy svoje vlajkové lode priniesol s maximálnymi špecifikáciami. Inak by tomu nemalo byť ani tentoraz. To bude znamenať procesor Snapdragon 855 alebo Exynos 9820, v závislosti na trhu, pre ktorý bude smartfón prichystaný. Podľa magazínu TechRadar by mal mať 12 GB RAM512 GB / 1 TB úložisko.

V súvislosti s blížiacim sa predstavením bol v Paríži vidieť takýto billboard a upozornil naň magazín The Verge.

Zdroj: PCMag

Prečítajte si aj:

Smartfón od Samsungu s výsuvným fotoaparátom? Takto by mohol vyzerať

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.