Budúci týždeň Samsung ukáže nové zariadenia s ohybným displejom. Naša redakcia bude mať priamu účasť na predstavení v Kórei a prinesieme vám prehľad najdôležitejších vylepšení, ktoré prinesú tieto nové „skladačky“.

Práca s vonkajším displejom

Telefóny so skladacími displejmi používame v našej redakcii už trvalo. Konkrétne trvalo používame telefón Galaxy Z Fold4. Obrovskou výhodou je, že tento telefón môžete používať na väčšinu každodenných funkcií bez toho, aby ste ho otvorili. Telefonujete, prijímate správy, prezeráte si upozornenia len tak, že sa pozriete na vonkajší displej s uhlopriečkou 6,2 palca.

Galaxy Z Fold4
Galaxy Z Fold4

Na náročnejšie veci veľký vnútorný displej

Ak potrebujeme urobiť niečo náročnejšieho, je tu veľký vnútorný displej, ktorý má 7,6 palca a tak ide vlastne o tablet. Tento využívame napr. pri tvorbe článkov s využitím WordPressu, ďalej pri úprave fotografií ale aj strihu videa. Galaxy Z Fold4 bol jeden z prvých telefónov, ktorý podporoval výborný strihací program LumaFusion. Na veľkom displeji sa dajú strihať videá veľmi rýchlo.

Čítanie dokumentov na veľkom vnútornom displeji Galaxy Z Fold4
Čítanie dokumentov na veľkom vnútornom displeji Galaxy Z Fold4

Displej na Fold4 používame takmer rok, stále funguje ako po vybalení z krabice a telefón sa pokojne dá používať aj počas dažďa – má totiž garantovanú odolnosť voči vode.

Veľký displej sa dá dobre použiť aj na čítanie magazínov alebo elektronických kníh.

Pohodlné fotografovanie

Skladací charakter Galaxy Z Fold4 využívame aj pri fotografovaní. Pritom nepotrebujete nosiť so sebou špeciálnu výbavu typu statív na mobilný telefón. Galaxy Z Fold4 len položíte na stôl a fotíte zadným fotoaparátom s nastaveným oneskorením takto ste na fotke aj vašimi priateľmi a nepotrebujete niekoho, kto vám bude spúšťať spúšť.

Očakávaná budúcnosť

Samsung aj teraz medziročne postúpi vo vylepšení telefónov s ohybným displejom. Očakávame vylepšenie v oblasti toho, do akej podoby sa zohne displej, určite novinky prinesú vylepšenie na úrovni softvéru a očakávame aj posilnenie jadrovej hardvérovej výbavy.

Galaxy Z Fold4
Galaxy Z Fold4

Komentovaný živý prenos

Pripomíname, že 26. júla 2023 o 13 hodine budete mať možnosť na našom serveri sledovať komentovaný živý prenos z predstavenia noviniek a prinesieme aj naše prvé dojmy z telefónov predstavených počas akcie Galaxy Unpacked. Ako prekvapenie budeme mať aj zahraničného hosťa, ktorému ale budete dobre rozumieť a ten nám tiež povie svoje skúsenosti so skladacími telefónmi.

Zdroje: vlastné

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.